Mainos

Vasabladetista seitsenpäiväinen

Vaasan seudulla ilmestyvä ruotsinkielinen sanomalehti Vasabladet on tihentänyt ilmestymistään. Aiemmin kuusi kertaa viikossa ilmestynyt lehti muuttui tänään seitsenpäiväiseksi.

Tähän saakka lehti ei ole ilmestynyt maanantaisin. Muutoksen avulla Vasabladet pyrkii paremmin kilpailemaan paikkakunnalla ilmestyvän sanomalehti Pohjalaisen kanssa. Lisäksi myös maakunnan muut ruotsinkielisiä lukijoita tavoittelevat lehdet, eli Pietarsaaren seudulla ilmestyvä Jakobstads Tidning ja Kokkolan seudulla ilmestyvä Österbottningen, ovat jo aiemmin muuttuneet seitsenpäiväisiksi uutislehdiksi.

- Seitsemänpäiväiseksi muuttuminen oli luonnollinen kehitysaskel, sanoo päätoimittaja Dennis Rundt.

Lehden ulkoasua ja rakennetta kehitettiin jo viime keväänä, sisällön kehitys on puolestaan jatkuva prosessi. Vuodenvaihteessa lehti muuttaa tarkoituksenmukaisempiin toimitiloihin. Vaikka lehti muuttuikin seitsenpäiväiseksi, aiotaan se jatkossakin tehdä samalla työväellä kuin kuusipäiväinenkin lehti. Rundt ei usko, että muutoksesta koituu ongelmia, sillä lehdessä on työskennelty sunnuntaisin jo aiemminkin.

Maanantain lehti on tärkeä erityisesti urheilu-uutisten kannalta. Tähän saakka viikonlopun urheilu-uutiset on julkaistu vasta tiistaina. Vasabladetissa uskotaan, että muutos seitsenpäiväiseksi auttaa vakauttamaan lehden levikkiä. Vasabladetin levikki on ällä hetkellä runsaat 25 000 kappaletta.

Pohjanmaalla ilmestyvistä ruotsinkielisistä sanomalehdistä Jakobstads Tidning muuttui seitsenpäiväiseksi vuonna 2000 ja Österbottningen tämän vuoden alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.