Varusmiehen taposta 14,5 vuotta vankeutta

Kuusankoskelainen Jesse Marko Kalevi Hämäläinen on tuomittu 14,5 vuodeksi vankeuteen varusmiehen taposta ja kahdesta tapon yrityksestä Kouvolan käräjäoikeudessa.

Tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan Hämäläinen oli tekohetkellä syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä.

Tuomio tuli viime juhannuksena Kouvolan keskustassa tapahtuneesta kolmen varusmiehen puukotuksesta. Puukotukset tapahtuivat ravintolajonossa, kun kolme lomalla ollutta varusmiestä joutui sanaharkkaan puukkomiehen kanssa.

Lappeenrantalainen 20-vuotias mies kuoli heti paikanpäällä vammoihinsa. Kaksi muuta uhria sai hengenvaarallisia vammoja ja heidät jouduttiin leikkaamaan sairaalassa.

Oikeus katsoi teon tapoksi, vaikka kuolleen miehen omaiset vaativat tekijälle elinkautista tuomiota murhasta.

Käräjäoikeuden mukaan tekijä on ollut tilanteessa silmittömästi raivostunut ja kaikki nuo teot on tehty pienessä ajassa saman tunnetilan aikana, eikä kysymys ole näin vakaasti harkiten tehdystä teosta.

14,5 vuoden vankeusrangaistus on hyvin lähellä maksimirangaistusta. Taposta ja tapon yrityksestä voidaan tuomita rikoslain mukaan maksimissaan 15 vuotta vankeutta. Tekijän mittavaa rikostaustaa ei sovellettu koventamisperusteena, sillä oikeuden mukaan sillä ei ollut käytännön merkitystä pitkässä tuomiossa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat