- bratwurst - 5 eddoe-juurta - vesikastanjoita - tlk kaktusta - Jambo-patukka (minttu)
Aki Wahlmanin, Kirsi Kähkösen ja Mari Kaasisen menu:
Marinoitua kaktusta paahtoleivän päällä
100 g kaktusta etikkaliemessä 1 lime 4 lehteä basilikaa 1 tl sokeria 2 viipaletta paahtoleipää
Purista limen mehu kaktusviipaleiden joukkoon, lisää mausteet. Anna maustua 10 min. Leikkaa leivästä kiekkoja ja paista pannulla ruskeaksi. Laita päälle marinoitunutta kaktusta.
Kermamuhennettua Eddoe-juurta ja paistettua bratwurstia
100 g Eddoe-juurta 1 dl kuohukermaa suolaa ja pippuria 2 bratwurstia
Kuori juuret ja hauduta kypsäksi kermassa, mausta suolalla ja pippurilla.
1 pnt basilikaa 1 pnt persiljaa 1 dl suolaa 1 l vettä 3 dl oliiviöljyä
Keitä yrtit suolavedessä 2 min. Kuivaa ja laita joukkoon oliiviöljy, laita tehosekoittimeen pyörimään 10 min. Siivilöi kankaan läpi tarjolle. Käytä "mäski" esim. muusiin.
Eddoesosekeitto
100 g eddoeta 50 g perunaa 2 valkosipulin kynttä 1 keltasipuli 50 g voita 2 dl maitoa 1 dl kuohukermaa
Kuori juurekset ja leikkaa pieniksi paloiksi. Freesaa kattilassa voinokareen kanssa, lisää liemet ja keitä 10 min. Soseuta ja siivilöi.