- bratwurst - 5 eddoe-juurta - vesikastanjoita - tlk kaktusta - Jambo-patukka (minttu)
Aki Wahlmanin, Kirsi Kähkösen ja Mari Kaasisen menu:
Marinoitua kaktusta paahtoleivän päällä
100 g kaktusta etikkaliemessä 1 lime 4 lehteä basilikaa 1 tl sokeria 2 viipaletta paahtoleipää
Purista limen mehu kaktusviipaleiden joukkoon, lisää mausteet. Anna maustua 10 min. Leikkaa leivästä kiekkoja ja paista pannulla ruskeaksi. Laita päälle marinoitunutta kaktusta.
Kermamuhennettua Eddoe-juurta ja paistettua bratwurstia
100 g Eddoe-juurta 1 dl kuohukermaa suolaa ja pippuria 2 bratwurstia
Kuori juuret ja hauduta kypsäksi kermassa, mausta suolalla ja pippurilla.
1 pnt basilikaa 1 pnt persiljaa 1 dl suolaa 1 l vettä 3 dl oliiviöljyä
Keitä yrtit suolavedessä 2 min. Kuivaa ja laita joukkoon oliiviöljy, laita tehosekoittimeen pyörimään 10 min. Siivilöi kankaan läpi tarjolle. Käytä "mäski" esim. muusiin.
Eddoesosekeitto
100 g eddoeta 50 g perunaa 2 valkosipulin kynttä 1 keltasipuli 50 g voita 2 dl maitoa 1 dl kuohukermaa
Kuori juurekset ja leikkaa pieniksi paloiksi. Freesaa kattilassa voinokareen kanssa, lisää liemet ja keitä 10 min. Soseuta ja siivilöi.
Paistettua kastanjaa ja bratwurstia
1 bratwurst 1 tkl vesikastanjaa 1 sitruuna 1 valkosipulin kynsi 1 tl sokeria
Leikkaa bratwursti ja vesikastanjat paloiksi ja paista pannulla ruskeaksi. Leikkaa sitruunasta hattu pois ja levitä pintaan valkosipulin viipaleet sokerin kanssa. Paahda uunissa 10 min. Lisäkkeeksi yrttisalaattia.
"Jamboritarit"
1 Jambo-suklaapatukka 1 viipale vuokaleipää 1 dl kuohukermaa 30 g voita 1 dl maitoa
Leikkaa vuokaleivästä reunat pois ja kasta maitoon. Paista voissa. Lisäkkeeksi vaahdotettua kermaa Jambo-muruilla maustettuna.