Värttinän Kirsi Kähkösen ja Mari Kaasisen kassi:

- bratwurst - 5 eddoe-juurta - vesikastanjoita - tlk kaktusta - Jambo-patukka (minttu)

Aki Wahlmanin, Kirsi Kähkösen ja Mari Kaasisen menu:

Marinoitua kaktusta paahtoleivän päällä

100 g kaktusta etikkaliemessä 1 lime 4 lehteä basilikaa 1 tl sokeria 2 viipaletta paahtoleipää

Purista limen mehu kaktusviipaleiden joukkoon, lisää mausteet. Anna maustua 10 min. Leikkaa leivästä kiekkoja ja paista pannulla ruskeaksi. Laita päälle marinoitunutta kaktusta.

Kermamuhennettua Eddoe-juurta ja paistettua bratwurstia

100 g Eddoe-juurta 1 dl kuohukermaa suolaa ja pippuria 2 bratwurstia

Kuori juuret ja hauduta kypsäksi kermassa, mausta suolalla ja pippurilla.

1 pnt basilikaa 1 pnt persiljaa 1 dl suolaa 1 l vettä 3 dl oliiviöljyä

Keitä yrtit suolavedessä 2 min. Kuivaa ja laita joukkoon oliiviöljy, laita tehosekoittimeen pyörimään 10 min. Siivilöi kankaan läpi tarjolle. Käytä "mäski" esim. muusiin.

Eddoesosekeitto

100 g eddoeta 50 g perunaa 2 valkosipulin kynttä 1 keltasipuli 50 g voita 2 dl maitoa 1 dl kuohukermaa

Kuori juurekset ja leikkaa pieniksi paloiksi. Freesaa kattilassa voinokareen kanssa, lisää liemet ja keitä 10 min. Soseuta ja siivilöi.

Paistettua kastanjaa ja bratwurstia

1 bratwurst 1 tkl vesikastanjaa 1 sitruuna 1 valkosipulin kynsi 1 tl sokeria

Leikkaa bratwursti ja vesikastanjat paloiksi ja paista pannulla ruskeaksi. Leikkaa sitruunasta hattu pois ja levitä pintaan valkosipulin viipaleet sokerin kanssa. Paahda uunissa 10 min. Lisäkkeeksi yrttisalaattia.

"Jamboritarit"

1 Jambo-suklaapatukka 1 viipale vuokaleipää 1 dl kuohukermaa 30 g voita 1 dl maitoa

Leikkaa vuokaleivästä reunat pois ja kasta maitoon. Paista voissa. Lisäkkeeksi vaahdotettua kermaa Jambo-muruilla maustettuna.

Lue myös:

    Uusimmat