Varsinais-Suomi lähestyy leviämisvaihetta ja tiukempia rajoituksia – "Ollaan veitsen terällä"

12:37
Milloin koronatartuntojen laskemisesta voidaan luopua ja avata Suomi kokonaan? Näin vastaa Mika Rämet rokotetutkimuskeskuksesta.

Kiihtymisvaiheessa olevassa Varsinais-Suomessa koronan ilmaantuvuus on jatkanut kasvuaan ja siellä lähestytään nyt leviämisvaihetta, sanoo Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala

– Me olemme tällä hetkellä veitsen terällä ja katsomme tilannetta lähes päivittäin. Mutta tällä hetkellä ei näytä kovin hyvältä.

Terveydenhuolto ei ole vielä Varsinais-Suomessakaan kuormittunut, mutta jos tapausmäärät jatkavat nousuaan, eikä jäljitys pysy niiden perässä, on edessä tiukempia rajoituksia.

– Sitten meidän on pakko siirtyä leviämisvaiheeseen ja ottaa käyttöön isompia rajoituksia esimerkiksi yleisön kokoontumiseen ja julkisiin tiloihin ja tämän tyyppisiin asioihin, Rintala sanoo. 

Katso video: Tyksin ylilääkäri ja Aura Festin promoottori kommentoivat, mitä kiristyvistä rajoituksista seuraisi:

9:20

Tartuntoja ravintoloissa ja festareilla

Varsinais-Suomen koronakoordinaatiotyöryhmä on toivonut, että alueelle tulisi uusia ravintolarajoituksia. Niistä päätettäneen huomenna torstaina hallituksen ylimääräisessä istunnossa. 

Rajoituksia pidetään välttämättöminä, koska tartunnat leviävät Varsinais-Suomessa nuorten aikuisten parissa, ja tapauksia on jäljitetty juuri ravintoloihin ja festareille. 

Rintala onkin huolissaan myös festivaaleista, joita maakunnassa on tulossa useita. Hän huomauttaa, että hyvin tehty terveysturvallisuussuunnitelma ei takaa turvallista tapahtumaa. 

– Vaikka järjestäjät tekevät hyvin suunnitelmia, niin käytännössä niiden toteuttaminen näiden festivaalien osallistujien joukossa ei toteudu sillä tavalla kun on suunniteltu. Siihen sisältyy riskejä. Näissä tapahtumissa tapahtuu tartuntoja, niin kuin on tapahtunutkin tänä kesänä. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja