Mainos

Varo hymiöitä – niiden käyttö voi näkyä puhelinlaskussa!

Puhelimesta riippuen hymiöitä sisältävät viestit saattavat muuttua automaattisesti multimediaviesteiksi.

Puhelin voi tulkita hymiön kuvaksi, mikä muuttaa tavallisen tekstiviestin multimediaviestiksi. Mikäli ne eivät kuulu esimerkiksi omaan kiinteään liittymäpakettiin, voi puhelinlasku yllättää.

Tämä koskee vain puhelimen valmiita emoji-kuvakkeita, ei siis tekstiin erikoismerkein lisättyjä hymiöitä.

Multimediaviestit sisältyvät yleensä liittymäntarjoajien kiinteisiin paketteihin, mutta mikäli sellaista ei ole käytössä, multimediaviestien yksittäiset hinnat nousevat jo huomattavasti.

Esimerkiksi DNA:lla yhden multimediaviestin hinta on 0,40 euroa kappaleelta, mikäli ne eivät kuulu liittymäpakettiin. Tällaisia liittymiä tosin ostetaan enää harvemmin. Elisalla puolestaan multimediaviestin hinta on tällöin 0,069 euroa ja ulkomaille lähettäessä 0,19 euroa kappaleelta.

Ulkomailla hymiöitä kannattaa myös käyttää harkiten: multimediaviestin vastaanotto maksaa tiedonsiirron eli viestin koon verran. Tosin tässäkin kannattaa tarkistaa oma liittymäsopimus eli kattaako liittymä Suomen ulkopuolella viestittelyn ja kuinka laajalti.

Multimediaviestin lähettämisestä maksetaan ulkomailla viestin normaalihinnan lisäksi tiedonsiirtomaksu. Esimerkiksi ulkomailla matkustaessa multimediaviestien vastaanoton voi kytkeä asetuksista pois päältä välttyen ylimääräisiltä kuluilta.

Esimerkki-Samsungissa tekstiviestikentän merkkimäärä osoittaa, että hymiöitä sisältävä viesti sisältää 71 merkkiä, kun taas tavallinen tekstiviesti on rajoitettu 160 merkkiin.

Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.