Varo huijareita: "maksa takuuvuokra, näytän asunnon"

26-vuotias Jaana löysi netistä asuntoilmoituksen, joka kuulosti liian hyvältä ollakseen totta – ja olikin. 300 euron kuukausivuokralla Helsingin keskustasta asuntoa tarjonnut vuokraemäntä halusi takuuvuokran jo ennen asuntonäyttöä, minkä lisäksi tulevien asukkaiden olisi täytynyt lähettää passitietonsa sähköpostitse.

Metro-lehti kirjoittaa tänään 5.5. asuntoilmoitushuijareista, jotka perättömien asuntoilmoitusten avulla yrittävät huijata takuurahoja itselleen. 26-vuotias Jaana törmäsi asuntoilmoitukseen, jossa Helsingin keskustasta tarjottiin upeaa asuntoa vuokralle vain 300 euron kuukausihintaan. Asuntonäytön hintana oli etukäteen maksettava 700 euron takuuvuokra.

– Tajusin heti, ettei asunnon tarjoajalla ole puhtaat jauhot pussissa, mutta ihan mielenkiinnosta halusin katsoa, mitä hän tarjoaa, nimettömänä pysyttelevä Jaana kertoo.

Pääkaupunkiseudulla vuokrahinnat ovat tällä hetkellä korkeat, joten 30-neliöinen asunto Aleksanterinkadulla 300 euron kuukausivuokralla on kiinnostava kohde. Amalia-etunimellä asuntoa tarjoava henkilö ei kuitenkaan päässyt näyttämään asuntoa ennen takuuvuokran maksamista Wester Union -pankin tilille. Lisäksi asunnontarjoaja halusi tulevien vuokralaistensa passitiedot.

– Käytäntöä hän perusteli sillä, ettei kukaan pääse näyttämään asuntoa meille, joten hänen täytyy matkustaa vain sen vuoksi Helsinkiin. Hänen mukaansa aikaisemmin oli käynyt niin, ettei kukaan ole ilmestynyt asuntonäyttöön, mikä kuulostaa aika erikoiselta, kun kyseessä on noin edullinen asunto, Jaana lataa.

Lisäksi Amalia-etunimellä asuntoa tarjoava henkilö etsii itse Facebookissa samanaikaisesti asuntoa Helsingistä.

– Uskon, että hän tarjottujen asuntojen kuvien perusteella tekee perättömiä asuntoilmoituksia, Jaana toteaa.

Metro-lehti: Pääkaupunkiseudun vuokrahuijaukset yleistyneet

Metro-lehti kirjoittaa 5.5., että pääkaupunkiseudulta asuntoa etsiviä ihmisiä on alkuvuonna yritetty huijata useilla, perättömillä asuntoilmoituksilla.

Oikotie.fi-palvelun liiketoimintavastaava Riikka Kouhi kertoo Metro-lehden haastattelussa, että perättömiä asuntoja tarjoavat ilmoitukset ovat lisääntyneet selvästi aiemmasta tammikuusta.

– Vaikka ilmoitukset poistettiin, ne ilmestyivät muutaman päivän päästä uudelleen sivuillemme eri nimellä tai sähköpostiosoitteella varustettuna, Kouhi kertoo Metro-lehdessä.

Huijausyritykset ovat poliisitutkinnassa tällä hetkellä, mutta uusia huijausyrityksiä ilmestyy viikoittain. Kouhi kertoo, että varoitusmerkkien pitäisi soida, jos ilmoituksessa on poikkeuksellisen hyvännäköiset kuvat, osoite on hyvältä alueelta ja vuokrahinta on suhteettoman edullinen.

Kuvat: Lehtikuva

Lähde: Metro-lehti

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat