Värikkäät tofupallot 1.10.2001

Toim. Kati Nappa

Maailman kasvisruokapäivänä vieraana Hua Ma Ohuafood Oy:stä tofua valmistavasta yrityksestä

400-500 g tofua
2 rkl perunajauhoja
pala tuoretta inkivääriä
2-3 kevätsipulia tai pätkä purjoa
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
ripaus chilijauhetta tai silputtua tuoretta chiliä
n. ½ tl suolaa
valkopippuria tofupallojen ympärille ja pinnalle:
6-10 siitakesientä
1-2 porkkanaa
muutama kevätsipuli tai ½ purjo
pala inkivääriä
soijakastiketta
öljyä (seesamiaöljyä)

kastike:

vuokaan kertynyt liemi tai 1-2 dl kasvislientä tai vettä
ripaus sokeria
soijakastiketta
2-3 tl perunajauhoja + tilkka kylmää vettä

koristeeksi:

tuoretta korianteria

lisäksi:

parsakaalia ja riisiä

1. Murusta tofu haarukalla. Sekoita joukkoon perunajauhot, öljy, hienoksi raastettu tai silputtu inkivääri ja hienoksi silputtu kevätsipuli. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, valkopippurilla ja chilillä.
2. Leikkaa sienet, porkkanat, purjo tai kevätsipuli ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleet keskenään ja pirskota joukkoon soijakastiketta ja öljyä.
3. Nosta lusikalla massasta palloja öljyllä sipaistuun uunivuokaan tai höyrykeittimen ritilälle.
4. Kaada kasvikset tofupalojen päälle ja ympärille. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia alumiinifoliolla peitettynä tai höyrykeittimessä noin 10 min.
5. Keitä lisäkkeeksi riisiä ja höyrytä tai kypsennä mikrossa paloiteltu parsakaali.
6. Kaada vuokaan kertynyt liemi kattilaan ja suurusta se vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Lisää kastikkeeseen maun mukaan soijaa.
7. Kaada kastike takaisin kasvisten ja tofupalojen päälle vuokaan ja nosta parsakaali samalle vuoalle tai tarjoa erikseen. Koristele tuoreella korianterilla ja pirskota pinnalle vähän seesamiöljyä. Siitakesienien asemesta voit käyttää esim. suppilovahveroita, kehnäsieniä tai mustavahakasta.

Lue myös:

    Uusimmat