Mainos

Varaslähtö virpomiseen otettiin jo eduskunnassa

Virpojat ovat liikkeellä jälleen ensi sunnuntaina. Joukko itähelsinkiläisiä päiväkotilapsia kävi jo tänään virpomassa kansanedustajia eduskuntatalossa.

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd) työskenteli viime tammikuussa yhden päivän vapaaehtoisena Päiväkoti Mustikassa Helsingin Itäkeskuksessa, ja nyt oli vastavierailun aikana. Päiväkodin 5-vuotiaiden Kukkien ryhmä lähti virpomaan kansanedustajia.

Tosin Jungnerin lisäksi kiireiltään ehti paikalle vain saman puoleen Eeva-Johanna Eloranta, Merja Kuusisto ja Jouko Skinnari sekä hieman myöhässä tullut keskustan Anne Kalmari. Lisäksi eduskunnan kuppilasta löytyi virvottavaksi kokoomuksen Leena Harkimo.

Lapsille näytti riemua riittävän kuitenkin myös eduskunnan avohissistä, jonne pitää hypätä lennosta. Onneksi kaikki halukkaat ehtivät kokeilla sitä ennen kuin säännöistä kiinni pitävä virkamies tuli sanomaan, etteivät lapset saa ajella avohissillä.

Viisivuotiaat ottivat ilon irti myös pitkästä Valtiopäiväsalista, jossa harvemmin nähdään juoksukilpailuja.

Alun perin virpominen palmusunnuntaina oli ortodoksien siunaus ja pahan karkoitus, joka tehtiin Jeesuksen palmunlehvätervehdyksen muistoksi. Länsi-Suomessa trullit ovat liikkeellä vasta viikon päästä lankalauantaina. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.