Vappuherkkujen ykkönen: ”Voisin elää pelkillä munkeilla”

Arjan Leivontanurkan kyselyssä tiedusteltiin lukijoilta vapun kunniaksi, kummat ovat heidän suosikkejaan, munkit vai tippaleivät.

Leivontanurkan kyselyyn vastasi yli 300 vappuherkkujen ystävää. Kyselyn ehdottomaksi suosikiksi nousivat perinteiset vappumunkit. Yli 84 prosenttia vastaajista kertoi pitävänsä enemmän munkeista kuin tippaleivistä.

– Munkit vaan on niin parhaita just itse tehtyinä ja paistettuina, saletisti natsaa, perusteli nimimerkki Hellu vastaustaan.

– Munkit ehdottomasti ! Minä ainakin voisin elää pelkällä kotitekoisella simalla ja munkeilla. Tippaleivätkin on ihan hyvää mutta aika vaikeaa ja sotkuista syötävää . Ensin se pitää nimittäin hajottaa murusiksi ja vasta sitten siitä pääsee oikein kunnolla nauttimaan ja herkuttelemaan, kun taas munkkiin voi " iskeä kiinni " ilman sen suurempia ongelmia, totesi puolestaan nimimerkki nekku.

– Ihana upottaa hampaat tuoreeseen munkkiin niin että koko naama tahriintuu sokerista, unelmoi ninimerkki mini.

Yli 15 prosenttia kyselyyn vastanneista oli kuitenkin sitä mieltä, että tippaleivät voittavat vappuna munkit.

– Munkkeja on aina tarjolla kahviloissa ja kaupoissa, niitä tulee syötyä usein vuoden mittaan, mutta Tippaleivät on sitten odotettu herkku vappuna, perusteli nimimerkki äitee1106 vastaustaan.

– Ihanan rapeita ja mukavia murusteltavia, kommentoi puolestaan nimimerkki Vappufani.

Vapun kunniaksi kannattaa leipoa munkit ja tippaleivät itse.

Muista myös osallistua Leivontanurkan uuteen kyselyyn. Tällä kertaa tiedustelemme kesän odotetuinta herkkua. Odotatko sinä eniten meheviä lettuja vai suussa sulavaa mansikkakakkua? Osallistu kyselyyn ja perustele vastauksesi!

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja