Vapaus koittaa Pelson vankilapaossa vanginvartijan murhanneelle miehelle – toinen uhri vammautui pysyvästi

Vangit protestoivat Riihimäen vankilassa 6:51
Aiemmin teosta vapautunut Toni Heikkilä kommentoi tulevaa vapautumistaan ja Riihimäen vankilan oloja aiemmin MTV:n Rikospaikassa. Heikkilän haastattelu löytyy videon loppupuolelta.

Helsingin hovioikeus päätti viime viikolla päästää Pelson vankilamurhasta tuomitun miehen ehdonalaiseen vapauteen elokuussa 2022.

Mies oli yhdessä rikostoverinsa kanssa murhannut vanginvartijan ja yrittänyt murhata vankikurssin puutöiden siviiliopettajan vuonna 2004

Vangit pakenivat tämän jälkeen toisen uhrin autolla. Siviiliopettaja vammautui rikoksessa pysyvästi.

Miehen murhasta saamaan elinkautiseen vankeusrangaistukseen sisältyi myös useita muita vankeusrangaistuksia ja sakon muuntorangaistuksia.

Päätöksen mukaan miehen käytös on parantunut viime vuosina. Vaikka vapauttamista vastaan puhui miehestä tehty riskiarvio, ei se antanut syytä päätellä väkivallan vaaran olevan ilmeinen.

Oikeus päätti, että mies voidaan päästää ehdolliseen tämän istuttua vankeusrangaistusta noin 18 vuotta 6 kuukautta. Syynä keskimääräistä pidempään elinkautistuomion vankeusaikaan oli se, että miesten teot olivat "rikoslajissaankin huomattavasti tavanomaista törkeämpiä".

Lue myös:

    Uusimmat