Vapaavuori ohjeisti vapun juhlijoita pysymään kotona ja välttämään kontakteja: "Tehdään tästä maailman paras etävappu"

17:36
Jan Vapaavuori kertoi vapun vietosta Helsingissä.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kehotti helsinkiläisiä pysymään vappuna kotona ja noudattamaan rajoituksia.

Vapaavuori piti tänään kello 17 tiedotustilaisuuden, jossa kertoi kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä ajankohtaisista asioista ja kaupungin päätöksistä tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuuden aluksi Vapaavuori muistutti, miten pitää toimia, mikäli epäilee saaneensa koronatartunnan ja kertoi, että noin 40 prosenttia kaikista Suomen koronatapauksista on Helsingissä. 

Pormestari puhui myös kansaa kiinnostavasta ajankohtaisesta aiheesta, nimittäin vapun vietosta.

–Vuosikymmenen ensimmäinen vappu vietetään poikkeusoloissa. Emme voi tilanteelle mitään, joten ei murehdita sitä, mitä meillä ei ole, vaan tehdään tästä hyvä, erilainen vappu. Tehdään tästä maailman paras etävappu.

Manta lakitetaan virtuaalisesti

Vapaavuori korosti, että vappuna Helsingissä ei ole mitään fyysisiä tapahtumia, mutta Helsinki on järjestänyt monia virtuaalisia ohjelmia. Esimerkiksi Mantan lakitus ja JVG:n keikka tapahtuu virtuaalisesti.

Hänen mukaansa on tärkeää, että kaikki kantavat nyt yhteisön vastuun poikkeustilasta. 

–Pysytään kotona, noudatetaan rajoituksia. Vietetään kevään juhlaa perhepiirissä ylimääräisiä kontakteja välttäen.

Vapun vieton llisäksi Vapaavuori puhui tiedotustilaisuudessa muun muassa koronan taloudellisista vaikutuksista Helsinkiin ja päivystyksessä havaitusta huolestuttavasta ilmiöstä.

–Ihmiset, jotka tarvitsevat apua muun kuin koronan vuoksi, jättävät nyt menemättä lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, pormestari sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja