Vantaan väkivalta ylikuormitti poliisin – Kivistön tuoreen veriteon tutkintaa on siirrettävä

Vantaalla, Kivistön rautatieasemalla tapahtui tiistai-iltapäivänä veriteko, jota poliisi tutkii tässä vaiheessa joko törkeänä pahoinpitelynä tai tapon yrityksenä.

Rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo MTV Uutisille, että yksi henkilö on loukkaantunut. Jämsä ei vielä tässä vaiheessa kerro, onko poliisi tavoittenut epäiltyä.

– Tämä asia siirtyy huomenna Helsingin poliisin tutkittavaksi, koska meillä on nyt hyvin paljon ruuhkaa, Jämsä sanoo.

Jämsä viittaa siihen, että Vantaalla on viime aikoina tapahtunut useita vakavia väkivallantekoja. Itä-Uudenmaan poliisilaitosta työllistää etenkin viime viikon tiistaina tapahtunut Viertolan kouluampuminen. 

Tiistaina poliisilla oli myös iso operaatio Vantaan Keimolassa, jossa useiden henkilöiden on kerrottunut loukkaantuneen yksityisasunnossa tapahtuneen väkivallan seurauksena. Tämän tapauksen tutkinta on siirretty Keskusrikospoliisille samasta syystä, kuin Kivistön tapahtumien tutkinta.

Kivistön tapahtumista kertoneen Iltalehden mukaan kyse oli puukotuksesta. Iltalehdelle puhunut silminnäkijä kertoo, että uhri haavoittui reiteen ja hänestä vuoti huomattavan paljon verta. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan. Rauno Jämsä ei tässä vaiheessa halua vahvistaa, että kyse olisi ollut puukotuksesta.

Hän ei myöskään ota suoraan kantaa teon alustavaan rikosnimikkeeseen. Hän toteaa, että poliisilla on käytännössä kaksi vaihtoehtoa. 

Mikäli kyse todella on puukotuksesta, vaihtoehdot ovat käytännössä törkeä pahoinpitely ja tapon yritys.

Juttua muokattu 10.4. kello 13. Viertolan kouluampuminen tapahtui tiistaina, ei perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat