Vantaan tuhoisa palo: Taloyhtiön asukas oli tupakalla parvekkeella, kun huomasi autotallien palavan – "Koko kroppa alkoi täristä"

1:15

Vantaan Simonkylässä Vanamontiellä oli sunnuntaiaamuna hämmentynyt ja järkyttynyt tunnelma.

Edellisenä iltana syttyneestä peltisen autotallirakennuksen palosta leijui ilmassa edelleen vahva savun ja palaneen kumin haju. Palossa tuhoutui tämän hetkisten tietojen mukaan parikymmentä autoa. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

– Tällaisella alueella, kun on paljon kerrostaloja ympärillä ja todella pitkät ja isot tallit sekä vanhoja rakennuksia, niin kyllähän siinä on aineksia isompaakin, totesi alueen asukas Vesa Halme.

Sunnuntaina aamulla palon aiheuttamia tuhoja kävi katsomassa paljon alueen lähiasukkaita. Spekulaatiot syttymissyystä kävivät tiuhaan. Moni epäili syyksi sähkövikaa.

2:34

0:21

Poliisin mukaan syttymissyytä  kuitenkin edelleen tutkitaan. Poliisi oli sunnuntaiaamuna tekemässä paikan päällä teknistä tutkintaa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai lauantai-iltana kello 19 hälytyksen Vanamontielle, jossa 40 auton peltinen tallirakennus oli syttynyt palamaan.

Pelastuslaitoksen ensimmäisten yksiköiden saavuttua paikalle, palo oli ehtinyt levitä useisiin talliosastoihin.

– Olin eilen illalla parvekkeella tupakalla, kun huomasin liekkejä ja savua autotalleissa, jossa meillä on kaksi mönkijää. Koko kroppa alkoi täristä, kommentoi nimettömänä pysytellyt taloyhtiön naisasukas sunnuntaina aamulla.

– Tulimme mieheni kanssa heti paikalle, mutta emme päässet lähelle katsomaan, olivatko mönkijät tuhoutuneet. Poliisi ei kommentoinut eikä päästänyt katsomaan läheltä, hän lisäsi. 

Vielä sunnuntaiaamunakaan hänelle ei ollut selvinnyt, miten perheen kahdelle mönkijälle oli käynyt.

Eräs asukas arveli, että hänen autopaikassa olleet kaikki varaosat olivat tuhouneet palossa. Miehen mukaan varaosia oli 15 000 euron arvosta.

– Autoa ei ollut tallissa sisällä, mutta kaikenlaisia varaosia siellä kylläkin oli, mies sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja