Vantaa puolustaa lentokenttäpilottia – koronakoirien luotettavuus taudin tunnistamisessa kyseenalaistettu

10:54
Näistä maista koronaa on tullut Suomeen eniten – videolla myös Arokyrön haastattelu!

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö puolustaa MTV:lle koronakoirien käyttöä selvittävän tutkimuksen jatkamista Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Suomen Kuvalehdessä julkaistiin eilen artikkeli, jossa kyseenalaistettiin koronakoirien luotettavuus tartuntataudin tunnistamisessa. Sen mukaan koirien kyvystä tunnustaa koronatartunta ei ole toistaiseksi esitetty luotettavaa näyttöä.

Aronkytö kertoo, että hän on saanut raportin koronakoirien tämänhetkisestä työstä ja on pyytänyt lisäksi lisää tutkimustietoja tutustuttavakseen.

Koirat korkeintaan täydentävät koronatestejä

MTV Uutiset Liven haastattelussa Aronkytö korostaa, että koirat eivät ole missään vaiheessa korvanneet virallista testausta, vaan kyseessä on ollut koronakoirapilotti.

Ministeriörahoitteinen pilotti kestää neljä kuukautta, ja sen jälkeen tarkoitus on arvioida, jatketaanko sitä vielä puoli vuotta.

– Ei ole tarkoitus korvata testaustoimintaa, korkeintaan täydentää, Aronkytö toteaa.

Hänen mielestään toimintaa on syytä jatkaa, sillä sen avulla saadaan tietoa koirien kyvyistä koronaviruksen tunnistamisessa.

– Olen vakuuttunut, että tätä tutkimustoimintaa kannattaa jatkaa. Ei tällaista mahdollisuutta voi jättää tutkimatta, hän sanoo.

Hän ei ota kantaa siihen, että kannattaako koirien käyttöä jatkaa validoituna testaustoimintana. Siitä tulee hänestä tehdä objektiivinen ja harkittu päätös, jossa lopullisesti arvioidaan koirien arvo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja