Mainos

Vankisairaalan ylilääkäri: Kahakoiden ehkäisemiseksi tehdään kaikki mahdollinen

Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma kertoo, että pahoinpitelyt vankisairaalassa ovat hyvin harvinaisia.

– Niitä tapahtuu vähemmän kuin yksi kahdessa vuodessa.

MTV3 Uutiset kertoi eilen, että psykiatrisen vankisairaalan Turun yksikössä syksyllä tapahtuneista pahoinpitelyistä on nostettu syytteitä.

Jenna Lepomäen murhasta käräjäoikeudessa tuomittua 20-vuotiasta Joona Hasselqvistia syytetään Hyvinkään 19-vuotiaan ampujan Eero Hiltusen törkeästä pahoinpitelystä kuumalla rasvalla. Lisäksi pahoinpitelysyytteet molempia nuoria surmaajia vastaan on nostettu yhteenotosta, joka tapahtui vankisairaalassa välittömästi rasvanheittoepisodin jälkeen. Vankien epäillään pahoinpidelleen toisiaan nyrkein.

Tapahtuivat samalla kerralla

Lauerma täsmentää, etteivät pahoinpitelyt tapahtuneet perättäisinä päivinä kuten on uutisoitu. Myös syyttäjänvirastosta vahvistetaan, että kaikki syytteissä kuvatut tapahtumat ajoittuvat samalle päivälle 31. elokuuta.

– Tällaisissa tapauksissa, joissa on ollut jotain väkivallan uhkaa, asianosaiset eivät pääse missään nimessä kohtaamaan toisiaan enää seuraavana päivänä.

Tarkemmin Lauerma ei kuitenkaan yksittäisiä tapauksia kommentoi. Juttua koskevat syytteet tulevat julkiseksi vasta, kun syytteet luetaan oikeudenkäynnin alussa. Tuolloin selvinnee myös tapahtumien tarkempi kulku.

– Tämän tyyppisten tapausten ehkäisemiseksi tehdään kaikki mahdollinen, Lauerma toteaa.

Hiltunen sai kuumasta öljystä kasvoihinsa lievää punoitusta sekä rakkuloita. Pysyviä vammoja hän ei kuitenkaan saanut. Rasvanheittoa seuranneesta nyrkkitappelusta kumpikaan ei tiettävästi saanut vakavia vammoja.

Syytteitä käsitellään aikanaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.