Vankilassa todettu koronatartunta – Rikosseuraamuslaitos ottaa käyttöön uusia rajoituksia

Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla on todettu koronavirustartunta.

Keväällä perhetapaamiset ja lomat peruttiin koronan takia. Tunnelmat vankiloissa olivat apeat: 

Perhetapaamiset ja lomat peruttiin vankilassa koronan vuoksi – epätietoisuus raastaa vankien mieliä:"Aika tuntuu normaalia pidemmältä" 3:25

Sairastunut vanki pidetään erillään muista vangeista ja altistusten jäljitys on parhaillaan käynnissä. Tartunta paljastui eilen tiistaina. 

– Eristystoimenpiteet on tehty suositusten mukaisesti ja toimintamalleista on sovittu Vankiterveydenhuollon tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa, tiedotteessa sanotaan.

Kaikissa vankiloissa on tehty valmiussuunnitelmat koronaepidemian varalle. Yksiköiden valmiussuunnitelmissa on myös ohjeistettu henkilökuntaa, miten toimia turvallisesti laitosympäristössä. 

Rikosseuraamuslaitos kertoo tiedotteessa ottavansa käyttöön uusia torjuntatoimenpiteitä ja rajoituksia leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

– Niistä viestitään heti, kun mahdollista.

Koronarajoitusten vuoksi monilla vangeilla oli keväällä pinna kireällä. Elinkautista istuva Jape, 34, avautui tilanteesta MTV Uutisille keväällä: 

Elinkautisvanki Jape, 34, varoittaa: vankiloissa kytee turvallisuusuhka koronan vuoksi – "Kun väärällä tyypillä palaa pinna, niin…" 2:36

Lue myös:

    Uusimmat