Mainos

Vankila karanneen vangin vaarallisuudesta: "Sankaritekoihin ei kannata käydä"

Jo kolmatta kertaa vankilasta karannut elinkautisvanki Pekka Luukkonen luultavasti suunnitteli pakoaan.

Oulun vankilan apulaisjohtajan Tapio Iinatin mukaan Luukkonen oli varustautunut siviilivaatekerralla ennen pakoon johtanutta ulkoilua.

– Yleisöhavainnon mukaan Luukkonen on luopunut vankilavaatteistaan ja liikkuu nyt siviilivaatteet päällään.

Luukkonen ei suorita rangaistustaan Oulun vankilassa, vaan oli siellä henkilökohtaisista syistä vierailulla. Iinatti ei kerro, kuinka aamuyhdeksältä tapahtunut pako tarkalleen ottaen onnistui.

– Ulkoilu tapahtui vankilan muurien sisäpuolella ja sen aikana hän onnistui löytämään heikon kohdan turvallisuudessa, Iinatti muotoilee.

Luukkonen on aiemmin karannut vankilasta vuonna 2011 ja 2012. Molemmat reissut kestivät pari viikkoa. Iinatin mukaan Luukkosen karkailuherkkyys on Rikosseuraamuslaitoksen tiedossa.

– Ei hänelle siitä huolimatta voi järjestää omaa vartiointia koko ajan.

Iinatin mukaan Luukkosen vaarallisuutta on vaikea arvioida. Hän ei ole syyllistynyt uusiin rikoksiin vankilassa, eikä ole ollut väkivaltainen karkureissuillaan. 

– Sankaritekoja ei kuitenkaan kannata käydä tekemään, jos hänet näkee. Poliisille ilmoittaminen on oikea tapa toimia. 

Aiempien pakojen yhteydessä Luukkosta on kuvattu arvaamattomaksi. Hänet määriteltiin hovioikeuden mielentilatutkimuksessa persoonallisuushäiriöiseksi, jolla on heikentynyt käyttäytymisen kontrolli.

Vuonna 1979 syntynyt Luukkonen on tuomittu elinkautiseen vankeuteen vuonna 2010 Kuusamossa tapahtuneesta murhasta. Luukkonen surmasi ampumalla entisen avopuolisonsa äidin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.