Vanhusten asumisyksikössä havaittiin useita puutteita: Attendo kertoo MTV Uutisille, miksi yhtiö valittaa vaatimuksesta lisätä henkilökuntaa

Hoivapalveluja tuottava Attendo kertoo MTV Uutisille, miksi yhtiö päätti valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Villa Pentbytä koskevasta aluehallintoviraston päätöksestä.

Avi oli antanut Attendolle maaliskuun alussa määräyksen lisätä henkilökuntaa Raaseporissa sijaitsevassa vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikössä, Villa Penbyssä.

Avi otti viime joulukuussa Villa Pentbyn valvontaansa Raaseporin kaupungin tekemien valvontahuomioiden vuoksi. Niiden mukaan yksikössä oli puutteita muun muassa lääkehoidon ja saattohoidon toteuttamisessa sekä ravitsemuksessa. 

Attendon toimitusjohtaja: "Avin päätös oli epäselvä"

Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kertoo MTV Uutisille, että valitus tehtiin, koska avin päätös oli Attendon mielestä epäselvä.

– Valitimme epäselvästä päätöksestä, emme pelkästään lisähenkilövaateesta. Tämä ei koske vain Attendoa, vaan se koskee koko alaa. Jos ajatellaan hallintolakia, niin viranomaisten päätösten pitäisi olla selkeitä ja sellaisia, mitä meidän on helppo ymmärtää, että mitä se päätös vaatii. Nyt me haluamme päätökseen selkeyttä.

Holmqvistin mukaan Attendo haluaa erityisesti selvyyttä siihen, mihin tilanteeseen ja tasoon nähden henkilöstölisäystä vaaditaan.

Holmqvistin näkemyksen mukaan henkilöstömäärä Villa Pentbyssä on ollut riittävä.

– Jos ajattelemme aikaisempaa toimilupaa ja asiakkaiden kunnon vaatimaa hoitoa, niin siihen nähden meidän näkemyksemme mukaan siellä on ollut hyvä henkilöstömäärä, hän toteaa.

"Epäkohtia on ollut"

Holmqvist myöntää, että Villa Pentbyssä on ollut epäkohtia.

– Selkeästi siellä on ollut epäkohtia ja niihin on lähdetty tekemään muutosta, hän kommentoi.

Holmqvistin mukaan ongelmat ovat juontuneet kuitenkin myös yksikön johtamisesta ja toimintakulttuurista eivätkä pelkästään henkilöstömäärästä.

– On harmi että joudutaan tällaiseen valitukseen ja sitä puidaan julkisuudessa. Sinänsä harmillinen tilanne, Holmqvist toteaa,

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja