Mainos

Vanhanen: Teollisuuden investoitava hanakammin kotimaahan

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan suomalaisen teollisuuden vuosia jatkunut haluttomuus investoida kotimaahan on muodostamassa uhan Suomen kilpailukyvylle kansainvälisillä markkinoilla.

Pitkään jatkuneen investointivajeen seurauksena suomalaisella teollisuudella on käytössään eilispäivän teknologiaa, vanhentuneita koneita ja laitteita, totesi pääministeri Jyväskylässä yrittäjien juhlassa pitämässään puheessa.

Pääministeri muistutti, että kymmenen viime vuoden aikana koneisiin ja laitteisiin on Suomessa investoitu jopa 50 miljardia euroa vähemmän kuin muissa Euroopan valtioissa keskimäärin.

- Meillä on koneisiin ja laitteisiin investoitu nyt pitkään selvästi kaikkia kilpailijoita vähemmän. Ja kyllä tämä huoli kasvaa vielä siitä. Nyt tässä akuutissa kriisissä teollisuudella näyttää menevän entistäkin huonommin.

Vaikka pääministeri kannattaakin valtion roolin vahvistamista markkinataloudessa, ei teollisuuden tuotantolaitteisiin investointi ole hänenkään mielestään valtion tehtävä.

Pääministerin mukaan valtion tehtävä on luoda olosuhteet, jotka kannustavat yrityksiä satsaamaan kotimaassa olevaan tuotantoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.