Mainos

Vanhanen Kreikan tilanteesta: Täysin käsittämätöntä

Kreikan hallitus on päättänyt tukea pääministeri George Papandreoun ehdotusta maan lainajärjestelyyn liittyvästä kansanäänestyksestä. Kansanäänestys järjestetään välittömästi sen jälkeen, kun pelastussopimuksen yksityiskohdista on sovittu.

Suomen entinen pääministeri, Suomen perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen pitää päätöstä erittäin huolestuttavana.

– Vähän pelkään, onko Papandreou menettänyt enemmistönsä vai niin paljon ryhmän jäseniä, jotka eivät tukisi pakettia. Täysin käsittämätöntä, ensin neuvotellaan tulos ja sitten yhtäkkiä vedetäänkin, että muut päättävät. Erittäin huolestuttavaa. Toivottavasti löytyisi nopeasti selko, Vanhanen sanoi aamun Huomenta Suomessa.

– Totta kai varmasti kaikki muut painostavat, mutta sekin näyttää hullulta, että ulkovaltiot kääntävät kansallisvaltion pään.

Vanhasen mukaan eurosta luopuminen ei ole vaihtoehto.

– Heillä on kaikki velat euroissa. Jos he eroaisivat eurosta, se devalvoituisi ainakin 50 prosentilla. Velkamäärä kaksinkertaistuisi, maa luhistuisi, olisi polvillaan. Ei se mikään tavoiteltava ratkaisu ole, parempi olisi viedä hommat läpi hallitusti.

(MTV3)

Katso Suomen perheyritysten liiton toimitusjohtajan Matti Vanhasen haastattelu: (Huomenta Suomi 2.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.