Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Vanha televisio on paloriski

Julkaistu 24.11.2003 11:54

Televisioista alkavat tulipalot tekevät usein pahaakin jälkeä, kuten viimeksi Leppävirran Sorsakoskella.

Palomestari Risto Heikkinen Kuopion pelastuslaitokselta arvioi, että yleensä palon syynä on vanhan ja pölyisen television sijainti ahtaassa paikassa, jossa ei ole riittävää ilmankiertoa.

-Nyrkkisääntönä voi sanoa, että kymmenvuotias televisio pitäisi huollattaa. Takakantta ei saa itse avata, vaan se on jätettävä ammattilaiselle.

Heikkisen mukaan vanha televisio jätetään usein kakkoslaitteeksi, kun asuntoon hankitaan uusi televisio. Silloin paloriski ajan myötä kasvaa, vaikka laitetta käytettäisiinkin vähemmän.

Uusissa televisioissa lämpöä kehittyy vähemmän kuin vanhoissa malleissa. Markkinoilla on täysin palamattomiakin televisioita, mutta ne ovat kalliita. Heikkinen uskoo niiden lisääntyvän, mutta se vie paljon aikaa.

(MTV3-STT)

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Voiko graavilohta pakastaa?Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytäänTässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:07
    Jouluruoka

    Voiko graavilohta pakastaa?

  • 07:50
    Joulu

    Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!

  • 06:39
    Sydänterveys

    Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytään

  • Eilen18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • Eilen17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä