Mainos

Vanha huijauskeino tepsii suomalaisiin - älä turhaan soita tulliin

Suomen tulli kertoo viime aikoina saaneensa yhteydenottoja suomalaisilta, jotka kysyvät syytä nettituttavansa raha-, tavara- tai koiralähetyksien pysäyttämiseen.

Tulli ei ole lähetyksiä pysäyttänyt. Mitä todennäköisimmin nettituttavasi on toteuttanut perinteisen, niin sanotun nigerialaishuijauksen toimintamallia, eli olet joutunut huijauksen uhriksi, tullista todetaan.

Nyt esille tulleissa tapauksissa petetyksi tulleet henkilöt ovat tutustuneet internetissä vastakkaiseen sukupuoleen, joka on luvannut matkustaa tapaamaan uutta nettituttavaansa. Huijari on tullin mukaan kertonut lähettävänsä edeltä käsin suurehkon summan rahaa oleskeluaan varten, jonka toimitus- ja lunastuskuluihin hän pyytää 2 000-5 000 euroa.

Luottamusta herättääkseen, hän antaa nettisivun osoitteen, josta rahanantaja pystyy seuraamaan huijarin rahalähetyksen liikkumista. Kun huijari saa rahansa, ilmestyy sivulle kyseisen lähetyksen kohdalle tieto, että tulli on pysäyttänyt rahalähetyksen Helsinkiin, tullista kerrotaan.

Näin ei kuitenkaan ole. Todellisuudessa huijari ei ole lähettänyt minkäänlaista rahalähetystä. Tulli kertoo, että myös erilaisia tavaralähetyksiä ja netistä tilattuja koiria varten on pyydetty toimittamaan lisäsummia johonkin toiseen maahan eri tekosyihin vedoten.

Älä soita tulliin, vaan ota yhteyttä poliisiin. Valitettavasti menetettyjen rahojen takaisinsaaminen on erittäin epätodennäköistä, tullin tiedotteessa muistutetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.