Valvontaviikon surullinen saldo: Vaarallisin suojatierike oli yleisin sakon syy

Poliisi julkaisi pysäyttävän videon suojatierikkeestä 0:50

Poliisi valvoi viime viikolla suojatieturvallisuutta ja löysi niin autoilijoiden kuin jalankulkijoidenkin käyttäytymisestä melkoisesti korjattavaa. Viestin perille menemistä tehostettiin naputtelemalla hillitön määrä sakkoja.

Video: Poliisin vuonna 2016 julkaisema video vaarallisimmasta suojatierikkeestä.

– Valitettava saldo, eli kyllä niitä sakkoja jouduttiin jonkun verran kirjoittamaan. Suojatierikkeistä annettiin autoilijoille sakkoja 202 kappaletta. Lisäksi autoilijoille kirjoitettiin 95 sakkoa punaisen valon tai stop-merkin noudattamatta jättämisestä.

– Jalankulkijoille annettiin 53 sakkoa. He olivat jättäneet käyttämättä suojatietä tai kävelleet päin punaista, luettelee poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Yleisin rike myös vaarallisin

Erityisen huolestuttavana Kallio pitää sitä, että yleisin rike on myös se kaikkein vaarallisin.

– Lukumääräisesti eniten oli näitä kaikkein vaarallisimpia tapauksia, eli autoilija ei pysähtynyt suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon viereen. Niitä oli peräti 103 kappaletta. Ylipäätään liikenteessä on varmasti yleisintä se, että ei anneta esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle. Tässä valvonnassa näitä tapauksia oli 59 kappaletta.

Uusi valvonta heti perään

Eilen maanantaina alkoi uusi valvontaviikko. Tällä kertaa poliisi tarkkailee erityisesti turvavyön käyttöä ja tarkkaamattomuutta, eli lähinnä kännykänkäyttöä ajaessa. Onko valvontaviikkoja tänä vuonna aiempaa enemmän?

– Valvontaviikkoja on tänä vuonna muutama enemmän kuin edellisvuonna. Esimerkiksi tämä suojatievalvonta sisältyi viime vuonna nyt alkaneen viikon valvontaan, mutta nyt päätimme ottaa sen omaksi teemakseen, jotta pystyimme keskittymään siihen paremmin, Kallio kertoo.  

Lue myös:

    Uusimmat