Mainos

Valviran ylijohtaja vastusti kehitysvammaisten hoitokotia

Valvontavirasto Valviran ylijohtaja Marja-Liisa Partanen vastusti kehitysvammaisten hoitokodin rakentamista naapuriinsa viimeiseen asti, uutisoi STT.

Korkein hallinto-oikeus ei tutkinut Partasen ja hänen miehensä valituslupahakemusta, koska se saapui oikeuteen kolme päivää myöhässä. Rakentaminen Helsingin Laajasalossa voi alkaa Partasten ja asunto-osakeyhtiön vastustuksesta huolimatta.

Valvira valvoo myös kehitysvammaisten palveluja. Ylijohtaja Partanen kiistää STT:lle, että vastustuksessa olisi ollut kyse "ei minun takapihalleni" -tyyppisestä ajattelusta.

- Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että naapurissamme olisi tällainen hoitopaikka. Päinvastoin. Tuen tällaisia asioita, kunhan ne vain menevät asianmukaisesti, Partanen selitti.

Partasen ja hänen miehensä mielestä rakennuslupahakemuksessa mainittu hoitokoti oli harhautusta. Kyse oli asuntolasta, jota asemakaavan mukaan ei saisi tontille rakentaa.

Lepakoille haittaa, kustannuksia kaupungille

Lisäksi korttelissa asuu pari lepakkolajia ja viitasammakoita, joiden levähdys- ja asuinpaikkojen tuhoaminen on kielletty.

Pariskunta oli myös huolissaan hankkeesta aiheutuvista kuluista kaupungille ja veronmaksajille.

Sekin häiritsi, ettei rakennuslupaa ollut myönnetty Kiinteistö RK-asunnot Oy:lle vaan RK-asunnot Oy:lle, jota ei ole olemassa.

Oikeus: Asemakaavan mukainen käyttötarkoitus

Helsingin hallinto-oikeus katsoi, että hoitokotihanke noudattaa asemakaavassa alueelle määrättyä sosiaalista käyttötarkoitusta. Tuomioistuimen mukaan rakentamisesta ei aiheudu luonnonsuojelulaissa tarkoitettua haittaa eläimille. Oikeus ei juuri antanut painoarvoa virheelle rakennusluvan hakijan nimessä.

Ratkaisun myötä hallinto-oikeuden sekä rakennuslupalautakunnan päätökset saavat lainvoiman, ja Rinnekoti-Säätiö voi aloittaa kilpailutuksen hoitokodin rakentamisesta.

Partanen sanoi STT:lle, että hän hyväksyy asian lopputuloksen.

Viime syksyn valelääkärikohun keskellä ylijohtaja Marja-Liisa Partanen halusi ensiksi siirtyä sivuun virastonsa johdosta, mutta syntyneen kohun jälkeen hän jäikin sairaslomalle. Poliisi tutkii parhailalan Valviran valvontaa lääkärioikeuksien myötämisessä valelääkärien takia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.