Mainos

Valvira ei julkista Tampereen valelääkärin nimeä

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sai tänään myös kirjallisen vahvistuksen sille, että Tampereella lääkärinä työskennelleen miehen tutkintotodistus on väärennös. Jo eilen asia varmistui puhelimitse.

– Saimme pietarilaisesta yliopistosta faksilla varmistuksen asiasta, kertoo lääkintöneuvos, ryhmäpäällikkö Pirjo Pennanen Valvirasta.

Virasto teki heti varmistuksen jälkeen rikosilmoituksen poliisille 31-vuotiaasta miehestä, kuten useat tiedotusvälineet ovat tänään kertoneet.

Valelääkäri ilmoittautui itse tänään poliisille. Poliisi otti hänet kiinni ja nyt hänet on pidätetty. Mies on kuulusteluissa myöntänyt tekonsa. Rikoskomisario Hannu Männikön mukaan mies on kertonut ostaneensa lääkärin paperit Venäjältä.

– Hyvä, että totuus tulee selville, toteaa lääkintöneuvos Pennanen lyhyesti.

Mies ehti työskennellä noin kahden kuukauden ajan Pirkanmaan seudulla muun muassa kehitysvammatoiminnassa. Valvira ei kuitenkaan aio julkistaa valelääkärin nimeä.

– Meillä ei ole syytä julkistaa tätä nimeä, koska hänen toimintaansa ei ole liittynyt sellaista potilasturvallisuusuhkaa, joka edellyttäisi nimen antamista, lääkintöneuvos Pennanen sanoo.

Miehen työpaikoilla käydään läpi miehen hoitamat potilaat, potilasasiakirjat ja lokitiedot. Jälkeä pystytään Valviran mukaan arvioimaan vasta myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.