Mainos

Tampereen valelääkäri myönsi poliisille tekonsa

Poliisi on pidättänyt Pirkanmaalla toimineen valelääkärin. Mies ilmoittautui itse poliisille ja hänet otettiin kiinni aiemmin tänään. Poliisi on ehtinyt jo kuulustella miestä.

– Hän on myöntänyt asian. Hän on hankkinut paperit ostamalla ne Venäjältä, kertoo rikoskomisario Hannu Männikkö Helsingin poliisilaitokselta.

– Hän on kertonut, että on aina halunnut toimia lääkärinä, Männikkö jatkaa.

Miestä epäillään törkeästä petoksesta, törkeästä väärennyksestä ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta sekä yhdestä rekisterimerkintärikoksesta.

Mies on viimeksi työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollossa. Hän on ollut lyhyitä jaksoja myös Valkeakosken aluesairaalassa ja Kaivannon sairaalassa Kangasalla.

Rikoskomisario Männikkö kertoo, että 31-vuotias mies on ollut itse halukas selvittämään tilannetta. Poliisi arvioi tämän tiedon valossa myös jatkoa. Vangitsemisvaatimus tulee esittää loppuviikosta, ellei häntä lasketa sitä ennen vapaaksi.

Laiho pysyy tarinassaan

Helsingin poliisilaitos jatkaa myös Esa Laihon tapauksen esitutkintaa. Kymmenen vuotta lääkärinä työskennellyt Laiho vangittiin lauantaina ja poliisi kuulusteli häntä viimeksi eilen.

– Laiho pysyy tarinassaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Männikkö sanoo.

Laiho on kertonut opiskelleensa noin kaksi vuotta Yhdysvalloissa Ross University -nimisessä yliopistossa ja ollut mielestään sen jälkeen oikeutettu hankkimaan tutkintotodistuksen Venäjältä.

49-vuotias Laiho katsoo olevansa lääkäri ja pitää soppaa väärinkäsityksenä. Hän on työskennellyt vuokralääkärinä Helsingissä, Lahdessa, Kouvolassa ja Vihdissä.

(MTV3)

Katso Päivi Hannulan juttu (Seitsemän uutiset 16.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.