Valtteri Bottas täysin hämillään Portugalin GP:n jälkeen – "En ymmärrä, että miksi"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas jäi sunnuntain Portugalin GP:ssä toiseksi. Bottas johti kisaa vielä alkuvaiheilla, kun hän ohitti McLarenin Carlos Sainzin. Lopulta toinen Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton oli suomalaiselle liian kova pala.

Kisan alussa Bottas tipahti hetkellisesti kolmanneksi, kun Red Bullin Max Verstappen ehti hänen edelleen. Bottas kuittasi kuitenkin hollantilaisen, joka kolaroi tämän jälkeen Racing Pointin Sergio Perezin kanssa.

Muutamaa kierrosta myöhemmin Bottas ohitti McLarenin Carlos Sainzin, joka oli ehtinyt kisan kärkeen alun sadekuuron keskellä.

– Ensimmäinen kierros meni lopulta aika hyvin. Pehmeillä renkailla kisaan lähteneillä kuljettajilla oli pieni etulyöntiasema, sillä rata oli liukas kuuron takia. Pääsin kärkeen, mutta sen jälkeen minulla ei ollut vain vauhtia, Bottas kertasi.

Vauhtipuute sai suomalaisen täysin hämilleen.

– En ymmärrä, että miksi näin.

– Ei, minulla ei vain ollut vauhtia.

– Yritin puolustaa Lewisia vastaan, mutta mitään ei ollut tehtävissä, Bottas jatkoi Hamiltonin ohituksesta, joka tapahtui kierroksella 20.

Kisan lopulla Bottas pyysi Mercedekseltä pehmeän seoksen renkaita. Näillä hän yritti vielä haastaa Hamiltonia, joka haki varikolta kovan seoksen renkaat.

Mercedes ei tähän suostunut.

– Toivoin, että olisin voinut ajaa hieman pidemmän ensimmäisen vedon, ja että olisin voinut vetää pehmeällä seoksella kisan lopussa. Mutta en usko, että se teki suurta eroa tänään, Bottas mietti.

Lue myös:

    Uusimmat