Valtteri Bottas saattoi napata oluen murheeseen – ”Se ei ehkä ole paras tapa nollata”

Avoin keskustelu ja rehellinen itsearviointi olivat Valtteri Bottaksen avaimet Venäjän F1-kisan pettymyksen purkamiseen, kun edessä oli heti uusi kisaviikko Japanissa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Japanin GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 3.55 ja 7.55
Lauantai: Harjoitukset klo 5.55, aika-ajo klo 8.55
Sunnuntai: Japanin GP klo 8.00, ennakkotunnelmat klo 7.00!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Bottas joutui sunnuntaina kohtaamaan yhden uransa kovimmista paikoista, kun Mercedeksen tiimipäätös vei häneltä voiton hyvän viikonlopun päätteeksi Venäjän Sotshissa. Tallikaveri Lewis Hamilton tarvitsi pisteitä suomalaista kipeämmin MM-taistelunsa takia, joten Mercedes määräsi Bottaksen tekemään tietä toiselle autolle.

Pettymyksestä ei kuitenkaan ollut paljoa aikaa palautua, joten Bottas jätti Kimi Räikköseltä saamansa ohjeen ”parista oluesta” toiseen hetkeen – tai lähinnä pitäytyi kirjaimellisesti niissä parissa.

– No ehkä joku olut meni, mutta se ei ehkä ole mikään paras tapa nollata loppujen lopuksi. Aika toimii parhaiten ja se, että on rehellinen itselleen siitä, miten viikonloppu meni, ja kun tiimin kanssa käy avoimia keskusteluita, niin sitä kautta pääsee eteenpäin, Bottas kertoo C Morelle Suzukassa.

(juttu jatkuu videon alapuolella)

Viikonlopussa paljon positiivista

Bottaksen mukaan tilanne käytiin Mercedeksellä perusteellisesti läpi kisan jälkeen.

– Kävimme tosi avoimen keskustelun tiimin johdon kanssa kisan jälkeen. Myös alkuviikosta viestittelimme. Keskustelua vain ja asiat käydään läpi rehellisesti. Kaikki jakavat omat mietteensä, ja siitä se homma aina aukeaa.

– Kyllä se on ihan taakse jäänyttä aikaa. Se on käyty läpi, prosessoitu ja keskusteltu tiimin kanssa. Kaikki tietävät sen tilanteen, mitä siitä tapahtui, ja se on vain pelin henki. Olen tässä vaiheessa kautta tällaisessa tilanteessa, ja tuommoisia asioita voi tapahtua.

Sotshin viikonloppu oli Bottakselle tärkeä piristysruiske, kun tallimääräys jätetään pois laskuista. Kesätauon jälkeen alkanut suoritustason heikkeneminen vaihtui häikäisevään paalukierrokseen ja loistavaan lähtöön, jossa Bottas piti Hamiltonin ja Sebastian Vettelin takanaan.

– Pystyn itse ottamaan paljon positiivistakin siitä viikonlopusta. Vauhti oli hyvää, ja normi kisaolosuhteissa olisin pystynyt voittamaan, joten se on tärkeää, että itse tiedän ja että tiimi tietää sen.

– Totta kai se oli pettymys. Itse vain haluaa voittaa kisoja, mutta päällimmäisenä fiiliksenä on se ehkä, millainen suorituskykyni oli Sotshissa. Oikeastaan sen kautta aika parantaa haavat eikä siihen mitään sen kummempia keinoja tarvinnut, Bottas sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat