Valtteri Bottas puhuu raa’asta todellisuudesta uudessa F1-tallissaan – "Näen siitä salaa unta"

Valtteri Bottas aloittaa uuden F1-kauden uusissa ympyröissä. Menestystalli Mercedes vaihtuu nyt Alfa Romeoon, jonka uuden auton puikoissa Bottas kohtaa toisenlaisen todellisuuden. Bottas puhui tavoitteistaan ja Alfa Romeon todellisuudesta F1:n talvitestien yhteydessä.

Bottas joutui etsimään itselleen uuden tallin, kun Mercedes päätti uudistaa kuljettajakokoonpanoaan. Bottaksen tilalle nostettiin George Russell, joka yrittää nyt laittaa Lewis Hamiltonille kampoihin.

Bottas löysi uuden osoitteen Italiasta, kun hän teki monivuotisen sopimuksen Alfa Romeon kanssa.

Bottas on isossa roolissa, kun Alfa Romeo yrittää pestä kasvojaan parin nihkeämmän kauden jälkeen.

Bottaksen mukaan hän haluaa yhä voittaa kuljettajien maailmanmestaruuden, mikä on ollut hänen pitkäaikainen tavoitteensa. Todellisuudessa sen saavuttaminen vaatii isoa ihmettä. 

Mercedeksellä käydyt voittotaistelut vaihtuvat nyt täysin toisinlaisiin kamppailuihin.

– Unelmoin siitä, että otamme tallina hyvän askeleen eteenpäin. Se tietäisi sitä, että napsisimme pisteitä jatkuvalla syötöllä. Sen lisäksi näen salaa unta siitä, että yltäisimme palkintokorokkeelle Alfa Romeon kanssa, Bottas kertoi Motorsport.com:n haastattelussa.

Uuden kauden alla on isoja kysymysmerkkejä, sillä F1:n sääntöjä laitettiin uuteen uskoon.

Bottaksen mukaan uudet säännöt tuovat talleja lähemmäksi toisiaan.

– Näemme eri kuskeja palkintokorokkeella ja erilaisia nimiä pistesijojen puolella. Pienemmillä talleilla on myös omat mahdollisuuteensa. Jos isoa kuvaa katsoo, odotan hyvin jännittävää kautta. Sesonkia, jota on kiva katsella ja johon on kiva osallistua, Bottas mietti.

Lue myös:

    Uusimmat