Valtteri Bottas pohja-ajan kautta Tunturirallin huipennukseen: ”Koetetaan pitää laitteet penkkojen välissä”

Valtteri Bottas kertoo ongelmistaan ralliauton kanssa 0:30
Videolla Valtteri Bottaksen kommentit perjantain ajojen jälkeen.

Uransa ensimmäisessä rallikisassa pohja-ajan yleisöerikoiskokeella ajanut Valtteri Bottas on nauttinut Arctic Lapland Rallyn tunnelmasta Rovaniemen lumisilla teillä.

Bottas oli nopein lauantain EK:lla 8, kun hän pääsi viikonlopun kolmannella yrityksellä tutuksi Mäntyvaaran raviradan kanssa. F1-tähti on kaksi pikataivalta ennen rallin loppua viidentenä minuutin ja 45 sekuntia kärjestä.

– Ralliuran ensimmäiset pohjat tuli sitten raviradalla, joka meni tosi siististi. Sain mutkat ajettua niin kuin halusinkin. Hyvällä fiiliksellä eteenpäin, koitetaan pitää laitteet penkkojen välissä. Ajetaan kohti maalia ja nautitaan, Bottas kommentoi SM-rallin tiedotteessa.

Ennen raviradan onnistumista Bottas hävisi joitain sekunteja Sarriojärven 7. EK:lla. Hän käy kovaa taistelua neljännestä sijasta Henrik Pietarisen kanssa.

– Aamu alkoi hyvin ja hauskaa oli taas. Yhdessä kohdassa hyppäsi vähän enemmän, mitä oletin. Muuten meni tosi puhtaasti.

– Aamun toinen pätkä oli ehkä vaikein tähän mennessä, sillä se oli tosi pitkä ja osittain tosi ahdasta tietä sekä paljon tiukkoja mutkia, Bottas summasi.

Bottas ajaa kisassa muita kovemmalla kalustolla. Hänellä on allaan M-Sportin toimittama Ford Fiesta WRC.

Kisaa johtaa Emil Lindholm, jolla on reilun 36 sekunnin etumatka Teemu Asunmaahan.

Lue myös:

    Uusimmat