Espanjan GP:n topit ja flopit: Valtteri Bottas veti jopa ”kimiräikköset” vihkoon – Jäämies näytti mallia

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Kauden kuudes kisa Espanjassa oli yhtä Lewis Hamiltonin näytöstä. Valtteri Bottas sen sijaan… epäonnistui.

Hamilton johti kisaa alusta loppuun saakka. Britti ei saanut edes lähdössä kunnon uhkaa, kun tallikaveri Valtteri Bottas keskittyi möhlimään.

Tämän jälkeen britti kontrolloi kisan tapahtumia mielin määrin.

TOPIT:

Lewis Hamilton

Häkellyttävä viikonloppu. Lauantain aika-ajoissa britti rutisti parhaan irti juuri oikealla hetkellä. Kenties perjantain myöhäisillan läksyt toimivat, kun hän jätti Bottaksen 59 tuhannesosan päähän. Sen jälkeen fiksua renkaiden säästämistä ja oikeita taktisia valintoja. Seitsemäs mestaruus on enemmän kuin taskussa.

Max Verstappen

Hollantilainen ottaa koko ajan "maksimit" taskuunsa. Sunnuntaina se oli kakkossija, edellisellä kerralla ykkössija. Verstappen ei tee virheitä, vaan hän ajaa jatkuvasti täydellisellä tasolla. Hollantilaisen Red Bull -ylivoimaisuus on mennyt jo aivan älyttömäksi. Tallikaveri Alexander Albon jäi sunnuntaina kierroksen päähän.

Racing Point

Laiton auto tai ei, Racing Point otti Verstappenin tapaan maksimin mukaansa. Sijat neljä ja viisi takaavat sen, että FIA:n aiempi rangaistus ei tunnu enää missään. Tallin sisällä Lance Stroll otti väkevän lähdön – haastaen jopa Bottaksen.

Koirat haukkuu ja kopiokaravaani kulkee.

Sebastian Vettel

Lähes 40 kierrosta pehmeän seoksen renkailla oli kova temppu. Ja sija seitsemän, ei paha! Saksalaiskuljettaja ehti myös kouluttamaan Ferrarin varikkomuuria kesken kisan. Ehkäpä hän pitää välivuoden ja toimii ensi kaudella Charles Leclercin ja Carlos Sainzin kisainsinöörinä?

FLOPIT:

Valtteri Bottas

Ennen kisaa Bottas uhosi haastavansa Hamiltonin ensimmäiseen mutkaan mentäessä. Tavoite ei… ihan… onnistunut. Bottas olisi voinut pelastaa surkean lähtönsä tarpeeksi aggressiivisilla peittoliikkeillä. Nyt suomalainen keskittyi Verstappeniin, jota hän ei estänyt kunnolla. Bottas jäi ikään arpomaan, että mitäs tässä nyt pitäisi tehdä. Ja samaan aikaan kaveria paineli oikealta ja vasemmalta ohitse. Ja ohhoh, sitähän oltiin sämpylässä.

Bottaksen viikonlopun kruunasi suomenkielinen haastattelu. Edes Kimi Räikkösen tyylinen ”vittu mitä paskaa” -purkaus ei onnistunut. Takkuilevaa sekin. 

Vihkoon meni.

Renault

Racing Point onnistui, protestiveli ei. Daniel Ricciardo 11:s, Esteban Ocon 13:s. Ei lisättävää. 

Vihkoon meni.

Romain Grosjean

Siinä missä Bottas epäonnistui, Kimi onnistui. 

”Katsokaa, mitä v***a tuo idiootti teki” -tokaisu tuli tunteella. Räikkönen antoi ikään kuin malliesimerkin Bottakselle, että miten niitä purkauksia tehdään.

Itse huudahduksen aihe oli sen sijaan vanha tuttu. Grosjeanin F1-ura on loppumassa varsin mollivoittoisella tavalla. Ranskalainen vain jatkaa ronskien liikkeiden tekoa. Toivottavasti Grosjeanin temppujen kanssa ei käy vielä pahempaa haaveria. Sekään ei ole kaukana noiden sekoilujen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat