Valtteri Bottas koki yllätyskäänteen – Mercedeksen arka kohta paljastui? Toto Wolff myöntää kiperän ongelman

2:23
Video: C Moren formulastudio analysoi Valtteri Bottaksen kisan

Mercedeksen Valtteri Bottas on ollut viime kisoissa yhden ison moottorisirkuksen keskellä. Bottas lähti Italian GP:hen joukon hänniltä. Samainen kaava toistui Venäjällä, täysin yllättäen. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että tallilla on tällä hetkellä moottoreihin liittyviä luotettavuushuolia.

Mercedeksen moottoreihin on ilmennyt viimeisimmissä kisoissa jos jonkinnäköisiä ongelmia. Tilanne ei ole koskenut pelkästään Mercedestä vaan myös sen asiakastalleja. Aston Martinin Sebastian Vettel koki ongelmia Hollannissa. Williamsin Nicholas Latifi lähti puolestaan joukon perältä Venäjän kisaan moottorivaihdosten myötä.

Kaikista yllättävin käänne nähtiin viikonloppuna Sotshissa. Valtteri Bottas lähti kahden viikon takaiseen Italian kisaan joukon hänniltä moottoriremontin myötä. Sama kaava toistui Venäjällä, missä Mercedes ilmoitti asentavansa uusia moottoriosia suomalaisen autoon.

Mercedes otti suomalaisen käyttämän uuden moottorin, eli Italiassa kytketyn voimalähteen tutkinnan alle. Bottakselle asennettiin jo aiemmin käytetty moottori, johon asennettiin tuoreita osia.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että saksalaistallilla on tällä hetkellä omia murheita moottoreiden kanssa.

Wolffin mukaan talli ei tiedä tarkalleen tilannettaan loppukautta ajatellen. Uhkakuvana ovat uudet lähtöruuturangaistukset osien vaihdosten myötä.

– Otamme yhden kisan kerrallaan, ja arvioimme uudelleen voimayksikön suorituskykyä. Teemme sitten ratkaisua, Wolff sanoi aiheeseen.

Moottoreissa iso huomio kohdistuu nyt kestävyyteen. Moottoreiden kehitystyö on muuten jäädytetty koko kauden ajaksi. Kestävyys nousee suureen rooliin, varsinkin kun Mercedes käy kovaa tallien välistä kilpailua Red Bullia vastaan. Kuljettajien puolella Lewis Hamilton ja Max Verstappen käyvät omaa MM-taistoa.

– Keskeytys on täysin poissuljettu vaihtoehto mestaruustaisteluissa. Kenellekään ei ole varaa jäädä nollaan pisteeseen viikonloppujen aikana, Wolff muistutti.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Turkissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja