Valtteri Bottas kilpaili täysin toisenlaisella ajoneuvolla – kostea jättipalkinto miellytti F1-tähteä: "Halusin todella voittaa tuon"

Max Verstappen ylivertaisella tavalla Belgian GP:n voittoon

Formula ykkösten MM-sarja palaa neljän viikon kesätauoltaan, kun Hollannin gp -viikonloppu koittaa Zandvoortin radalla. Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas käytti vapaan hyödykseen muun muassa osallistumalla pyöräilykisaan Yhdysvaltain Coloradossa ja kuittasi noin 160 kilometrin urakoinnistaan painavan palkinnon.

– Pidän uusien paikkojen näkemisestä ja kokemisesta, se on yksi rentoutumiskeinoistani. Ja kun olen kilpailuhenkinen ihminen, minun piti lähteä mukaan pyöräilykisaan. Ja se oli hauskaa, Bottas selosti Zandvoortissa valmistautuessaan paluuseen leipätyönsä ääreen.

Bottas polki kisassa 20:nneksi, mutta palkinto tuli ihan muusta: Simpsonit-animaatiosarjasta tutun Duffman-supersankarin kostyymista.

– Kisan parhaasta asusta sai palkinnoksi painonsa verran olutta, joten halusin todella voittaa tuon. Ajattelin, että yleisö koostuu pitkälti amerikkalaisista, joten lähdin kisaan Simpsoneilla ja Duffmanilla. Ja voitin! Bottas hehkutti viimeviikkoista onnistumistaan.

Onko Duffman suosikkihahmosi Simpsoneissa?

– Valitsisin kyllä yhä Homerin, mutta minun piti myös miettiä, mikä asu sopisi pyöräilemiseen ylämäkiä ylös. Homer olisi ollut liian lihava siihen.

Bottas pokkasi palkintonsa paikan päällä.

– Pidin sixpäkin ja lahjoitin loput yleisölle ja muille kilpailijoille. Hieno iltapäivä oli!

Bottaksesta on tullut varsin suosittu some-persoona, ja Duffman-Valtterikin keräsi formulamiehen X-tilillä tykkäyksen jos toisenkin. Moista ei välttämättä olisi koettu vielä muutama vuosi sitten, kun Bottas kilpaili silloisella F1-mahtitallilla Mercedeksellä.

– Kun olet pyörinyt mukana (formulakuvioissa) pidempään, päädyt enemmän mukavuusalueellesi etkä ota sosiaalista mediaa enää niin vakavasti. Pidän siitä, että saan nauraa itselleni ja tehdä tuollaisia juttuja. Ja ihmiset tykkäävät siitä, näkevät minut normaalina tyyppinä, jolla on huumorintajua, joten tuollaisia on kiva jakaa.

– Radalla olen toki aina ollut samanlainen. Kun teen töitä, teen töitä tosissani. Se ei ole koskaan muuttunut miksikään.

Lue myös:

    Uusimmat