Valtteri Bottas huomasi Sotshin radan arvaamattomuuden: "Moni teki virheitä"

6:41
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen analysoivat Venäjän GP:n asetelmat perjantain harjoitusten jälkeen.

Mercedeksen Valtteri Bottas kunnostautui jälleen harjoituksissa, kun formula ykkösten MM-sarja jatkui perjantaina Sotshissa Venäjän gp:n kahdella harjoitusjaksolla. Hän oli molempien harjoitusten nopein.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

C Moren suoratoistopalvelu vapaasti katseltavissa 25.-27.9.

Bottas kaasutteli Sotshissa nopeimmalla vedollaan runsaan 5,8 kilometrin mittaisen kierroksen aikaan 1.33,519. Hän otti F1-uransa ensimmäisen voiton juuri Sotshissa 2017.Bottakselle jäi parannettavaa, sillä hänen autonsa lipsui ratakierroksen lopussa kolmossektorin mutkaisessa syherössä.

– Tänään oli aika liukasta, ja moni teki virheitä. Ensimmäisellä jaksolla tein lukkojarrutuksen. Siinä tuhoutui yksi rengassetti, Bottas sanoi.

Toisen harjoitusjakson kakkonen oli Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton 0,267 sekuntia hitaampana. Kolmas oli Renault'n Daniel Ricciardo (–1,058). Kuljettajien MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Hamilton osoitti haavoittuvuuden merkkejä, sillä toisella harjoitusjaksoilla hänen autonsa jarrut lukkiutuivat, ja Mercedes ajautui ulos radalta.

Hamilton oli ensimmäisellä harjoitusjaksolla vasta 19:s, viimeistä edellinen. Ensimmäisten harjoitusten kakkonen oli Bottaksen jälkeen Ricciardo ja kolmas Red Bullin Max Verstappen.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Hamilton tulee lauantain aika-ajoissa lujaa. Paalupaikkoja hän on kahminut seitsemän. Kauden yhdeksästä MM-kilpailusta Hamilton on voittanut kuusi.

– Radan ensimmäinen ja toinen sektori menivät minulla harjoituksissa hyvin. Kolmannella sektorilla on varaa parantaa, Bottas ennakoi näkymiään Venäjän gp:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja