Valtteri Bottaksen lupaavasti alkanut kisa taas pilalle – suomalaiskuski jyrähti tallinsa ongelmasta: "Ei voi hyväksyä"

Valtteri Bottaksen lupaavasti alkanut Australian GP mureni taas Sauberin katastrofaaliseen varikkopysähdykseen.

Varikkopysähdykset ovat olleet käynnissä olevalla kaudella Sauberin suurin Akilleen kantapää. Jo Bahrainin avauskisassa Bottaksen kisa meni totaalisesti pieleen lähes minuutin kestäneen varikkopysähdyksen kanssa.

Australiassa samat ongelmat jatkuivat.

Bottas aloitti kisan lupaavasti ja nousi lähdössä 12:nneksi. Ensimmäinen varikkopysähdys kuitenkin vesitti suomalaisen kisan karulla tavalla, kun stoppi venähti 30 sekunnin mittaiseksi.

Hyvässä vauhdissa läpi kisan ollut Bottas ei pystynyt enää nousemaan hurjalta takamatkalta ja lopulta hän tuli maalin sijalla 14.

Suomalainen oli kisan jälkeen syystäkin pettynyt.

– Ei se ole hienoa. Tiedämme, että meidän täytyy tehdä töitä noiden (varikkopysähdysten) parissa. Se on turhauttavaa, koska meillä oli hyvä vauhti ja saimme hyvän lähdön. Ideaalitilanteesta meidän olisi pitänyt saada pisteitä tällaisella ajosuorituksella, Bottas summaa F1:n haastattelussa.

– Me emme ole selvästikään ratkaisseet ongelmiamme, joten sen parissa pitää jatkaa töitä.

Sauber ei ole vielä avannut pistetiliään käynnissä olevalla kaudella. Sunnuntaina siihen olisi vauhdin puolesta ollut erinomainen mahdollisuus – varsinkin, kun kärkipään Max Verstappen, Lewis Hamilton ja George Russell joutuivat keskeyttämään.

Bottas manasi hukkaan heitettyä mahdollisuutta, vaikkakin vauhdillisesti Sauberin meno oli kahta ensimmäistä kilpailua parempaa. Vastaavanlaisiin varikkovirheisiin ei ole yksinkertaisesti varaa.

– Suorituskyvyllisesti ehdottomasti positiivisempaa. Sija, jolla olin, ja tämän päiväisten keskeytysten johdosta, meidän olisi pitänyt olla tänään pisteillä. 30 sekunnin varikkopysähdystä ei voi hyväksyä, Bottas sanoo kriittisesti.

Lue myös:

    Uusimmat