F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottakselta yllättävä reaktio paalupaikan jälkeen – syy selvisi haastattelussa

4:22
Videolla Sakhirin GP:n aika-ajon kärkikolmikon kommentit.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi paalupaikalle Sakhirin GP:n aika-ajoissa lauantaina. Bottas oli nopein trillerimäisessä loppuhuipennuksessa. Suomalainen otti paalun vastaan yllättävän vaisusti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas ei näyttänyt lainkaan tyytyväiseltä tai iloiselta, kun hän nousi ulos autosta.

– Valtterin kehonkieli vähän yllätti. Paalupaikka on aina paalupaikka. Eihän sitä huomenna lähtöruudukossa kukaan muista, että oliko ero neljä kymmenystä vai muutama sadasosa, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander ihmetteli. 

Syy Bottaksen nihkeydelle selvisi haastattelussa.

– On tietenkin hienoa olla paalupaikalla ja olen iloinen siitä, mutta tämä ei ollut mikään paras aika-ajo, mitä olen ajanut, Bottas sanoi.

– Onneksi tuo riitti.

Bottas viittasi siihen, miten hän ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla aika-ajon kolmannen osion kierroksillaan.

Suomalainen päihitti uuden tallikaverinsa George Russellin 26 tuhannesosan erolla. Myös Red Bullin Max Verstappen pääsi lähelle. Hollantilaisen ero Bottakseen oli 56 tuhannesosaa.

Lauantain aika-ajossa isoin huomio kiinnittyi Mercedeksen sisäiseen taisteluun. Koronaan sairastunutta Lewis Hamiltonia paikkaava Russell sai nyt ensimmäisen ison tulikasteensa kärkitallin autossa.

– Tilanne on hieman erilainen mitä normaalisti, mutta keskityin vain omaan juttuuni, enkä tuhlannut energiaa muuhun. Taktiikan valossa olemme hyvissä asemissa. Oli hienoa nähdä, että George ylsi eturiviin, Bottas sanoi Russellista.

Bottas viittasi siihen, miten molemmat Mercedes-kuskit lähtevät sunnuntain kisaan keskikovan seoksen renkailla. Verstappen puolestaan starttaa kisaan pehmeimmän seoksen renkailla.

Aika-ajon ratkaisuhetket:

4:23

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja