Mainos

Valtionyhtiöt KTM:n alaisuuteen

Valtionyhtiöiden omistajaohjaus on menossa kauppa- ja teollisuusministeriölle. Valtionyhtiöiden omistajaohjauksen paikasta on määrä tehdä päätös syksyn aikana.

Valtionyhtiöiden ohjaus keskitetään kauppa- ja teollisuusministeriöön, kertoo perjantain Kauppalehti. Lehden saamien tietojen mukaan valtiovarainministeriö ei ole ollut edes kiinnostunut yhtiöiden omistajaohjauksesta.

Esimerkiksi TeliaSoneran ohjausta tarjottiin ensin valtiovarainministeriölle sen jälkeen, kun se oli päätetty siirtää pois liikenne- ja viestintäministeriöstä. Valtiovarainministeriö kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta ja yhtiö meni KTM:lle.

VM haluaisi eroon lopuistakin hallitsemistaan pörssiyhtiöistä. Valtiovarainministeriö katsoo, että sen tehtäviin kuuluu vakaan ja rationaalisen talouspolitiikan harjoittaminen. Kuvaan sopivat melko huonosti omistajaohjattavat yhtiöt. Myös KTM on hakemassa lisää myyntivaltuuksia. Pitemmällä tähtäimellä on tarkoitus myydä pois kaikki teollisuusyhtiöt Fortumia lukuunottamatta.

Hallituksen on määrä käsitellä ensi viikolla valtionyhtiöiden omistuspolitiikkaa. Valtionyhtiöiden omistajaohjauksen paikasta on määrä tehdä päätös syksyn aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.