Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski jättää tehtävänsä – kertoo päätöksen syntyneen reilusti ennen Marinin aamiaiskohua

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski jättää tehtävänsä. Hän kertoi asiasta Facebookissa ja vahvistaa asian MTV uutisille.

Anttikoski kertoo päivityksessä aloittavansa uudessa työpaikassa virkamieskarenssin jälkeen ensi syksynä. Hän kuvailee kolmen  ja puolen vuoden pestiään yhtäältä ihanaksi mutta myös todella raskaaksi. Anttikosken kautta väritti erityisesti koronapandemia.

– Korona tietenkin vaikutti, ja kokonaisuudessaan koronahoito on ollut raskasta. Hyvin haikein mielin lähden. Siihen ei ollut tarvetta, mutta uusi kiinnostaa aina, Anttikoski kertoo MTV Uutisille.

Anttikoski ehti 3,5 vuoden aikana toimia niin Juha Sipilän, Antti Rinteen kuin Sanna Marininkin hallituksella töissä.

– Joku täältä kansliasta sanoikin, ettei minulla ole enää mitään nähtävää täällä, Anttikoski kuvailee naurahtaen työsarkaansa.

Viimeisten viikkojen aikana Valtioneuvoston kanslia joutui myös kovan julkisen paineen alaiseksi pääministeri Sanna Marinin ateriaetuun liittyvien käänteiden takia. Marin oli saanut verotonta ateriaetua noin 850 euron kuukaudessa asuessaan pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Verottaja tulkitsi tapauksesta uutisoinnin jälkeen ateriaedun kuitenkin veronalaiseksi tuloksi.

Marin on ilmoittanut palauttavansa saamansa ateriaedut ja maksavansa myös verot jälkikäteen.

Niin sanotulla aamiaiskohulla ei ollut Anttikosken mukaan mitään vaikutusta irtisanoutumisensa kanssa.

– Huhtikuusta asti tämä oli mietinnässä ja muutama viikko sitten tein päätöksen.

Anttikoski toimi ennen Valtioneuvoston kanslian pestiään Helsingin Sanomien päätoimittajana. Sitä ennen hän työskenteli uutispäätoimittajana MTV Uutisissa. Uusi työtehtävä on yksityisellä sektorilla, mutta Anttikosken mukaan ei varmasti yhtä näkyvällä paikalla kuin valtioneuvoston kansliassa.

Korona-aikana viestintäjohtaja ei ole juuri lomia pitänyt. Karenssi suo nyt mahdollisuuden levolle.

– Voi kun uskaltaisi lähteä reissuun (kauemmas), mutta mökille mennään, Anttikoski tiivistää kesäsuunnitelmansa.

Täydennetty Anttikosken kommenteilla kello 18.58.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja