Mainos

Valtion työpaikat vähenevät lähes koko maassa

Valtion työpaikat vähenevät lähivuosina merkittävästi suuressa osassa Suomea. Valtion tuottavuusohjelma vähentää noin 14 500 työpaikkaa vuoteen 2015 mennessä.

Samalla uusia virastoja yritetään alueellistaa Uudeltamaalta maakuntiin.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelman teettämän selvityksen mukaan nykyisillä toimilla valtion työpaikat vähenevät kaikkiaan 16 maakunnassa ja lisääntyvät kolmessa. Suurimpia voittajia olisivat Kanta-Häme, Etelä-Savo ja Etelä-Pohjanmaa.

Tosin tuottavuusohjelma syö Kanta-Hämeen noin 650 työpaikan alueellistamispotista suuren osan.

Valtion työpaikoissa vähennystä on eniten Uudellamaalla, sillä alueellistamisella tavoitellaan jopa 8000 työpaikan siirtoa Helsingistä maakuntiin.

- Se on tosi suuri muutos, koska nyt työntekijöitä on noin 40 000 täällä on ja siitä häviää tuo lähes 10 000. Se on todella iso muutos, arvioi tuottavuusohjelman projektijohtaja Jaakko Kuusela valtiovarainministeriöstä.

Suuria häviäjiä ovat myös Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän seudut, joista katoaa useita satoja valtion työpaikkoja.

- Kysymyshän on ihan yksinkertaisesti ihmisten työpaikoista, verotuloista ja muusta vaikutuksesta alueen elinvoimaan, toteaa maakuntajohtaja Juho Savo Varsinais-Suomen liitosta.

Palkansaajajärjestö Pardian laskelmat perustuvat jo tehtyihin alueellistamispäätöksiin ja arvioon siitä, että valtion työpaikat vähenevät jokaisessa maakunnassa suunnitellut 12 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.