Valtava trilleriloppu: Italia jatkaa rankkareilla EM-finaaliin!

Italia ja Espanja mittelivät jalkapallon EM-kisojen välierässä Lontoon Wembleyllä jännitysnäytelmän, joka sai huipennuksensa rangaistuspotkukilpailussa. Italia juhli 2–1-voittoa.

Italian Emerson osui avausjakson lopulla ylärimaan, ja italialaismaalivahti Gianluigi Donnarumma torjui aiemmin Dani Olmon matalan laukauksen läheltä, mutta taisto säilyi 0–0-lukemissa tuntiin saakka.

Silloin räpsähti. Donnarumma käynnisti lyhyellä heitollaan Marco Verrattille vastahyökkäyksen, josta Italia iski salamana. Chiesa päätti hyökkäyksen näyttävällä sijoituksella takakulmaan.

EM-turnauksessa ajoittain vinhasti verkkoa heiluttaneen Espanjan tehot olivat jääneet välierässä vielä piippuun, mutta 80. minuutilla tuli helpotusta. Dani Olmon tarkka passi napsahti Alvaro Moratan liikkeeseen rangaistusalueen rajalla ja Morata tasoitti taiston.

Seurasi 2x15 minuutin jatko-ottelu. Italian Domenico Berardi liukui 110. minuutilla pallon Espanjan maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty täpärähkön paitsion myötä. Peli säilyi tasalukemissa, ja trilleri sai ratkaisunsa vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Espanjan maalivahti Unai Simon venytti torjuntaan heti rangaistuspotkukilpailun alussa ja poimi Manuel Locatellin matalan laukauksen. Espanjan Dani Olmo veti kuitenkin pallon heti perään katsomoon. Tämän jälkeen nähtiin vain maaleja, kunnes neljännessä parissa Italian Donnarumma torjui Espanjan Alvaro Moratan yrityksen.

Jorginho ratkaisi ottelun Italialle viidennen parin alussa onnistuneella sijoituksellaan oikeaan alakulmaan.

Italia pelaa EM-finaalissa Wembleyllä sunnuntaina. Se kohtaa voittajan keskiviikkona käytävästä Englanti–Tanska-välierästä.