Valtava määrä tartuntoja piilossa – Intiassa saattaa olla jopa 60 miljoonaa koronatapausta

1:38
Uusien koronavirustartunojen määrä kasvaa maailmanlaajuisesti – katso video!

Intiassa jopa 63 miljoonaa ihmistä on voinut saada koronaviruksen, maan terveysviranomaiset kertoivat tiistaina. Uutiskanava CNN kertoo, että maan tartuntaluvut voivat olla jopa kymmenen kertaa luultua korkeampia.

Kansallisessa vasta-ainetutkimuksessa joka viidennellätoista yli 10-vuotiaalta intialaiselta löydettiin koronaviruksen vasta-aineita.

Intian hallinnon julkistamien tietojen perusteella maan noin 1,3 miljardista asukkaasta 966 miljoonaa on yli 10-vuotiaita. 

Jos joka viidestoista intialainen olisi saanut koronaviruksen, tartuntojen lukumäärä nousisi yli 63 miljoonaan koronatapaukseen.

Intian lääketieteellisen tutkimuslaitoksen tutkimukseen osallistui yli 29 000 ihmistä ja se toteutettiin elo- ja syyskuun aikana.

Vasta-ainetutkimuksella on tarkoitus selvittää, onko henkilöllä ollut jossain vaiheessa koronavirustartunta. 

Testaus laahaa muita maita perässä

CNN:n mukaan asiantuntijat ovat varoittaneet jo aiemmin, että Intiassa koronavirus on voinut levitä luultua laajemmalle. 

Eräs maan pullonkauloista ovat testausmäärät, vaikka Intia onkin yrittänytkin lisätä maan testauskapasiteettia.

John Hopkinsin yliopiston mukaan 100 000 intialaista kohti testaan päivittäin vain 82 koronaepäilyä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa luku on 284 ja Britanniassa 329. 

– Kaikki muut maat testaavat kaksi, kolme tai jopa kymmenen kertaa enemmän kuin mitä Intia tekee, erikoislääkäri, tohtori Hemant Shewade kertoi CNN:lle aiemmin tässä kuussa.

Koronatestauksien rekisteröinnissä on myös havaittu puutteita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja