Valtakunnallinen Vessanpesuviikko tekee nupista asiaa

Valtakunnallisella Vessanpesuviikolla 20. - 26.8 neuvotaan, miten WC:n siivous sujuu pienelläkin vaivalla. WC:n puhtaudesta huolehtimisen tulisi olla itsestäänselvyys, mutta WC:n likaisimman paikan puhdistus unohtuu usein. Paljoa työtä ei tarvita, täytyy vain hieman vaivata nuppia - ja pyyhkiä myös se nuppi! Tämä on kampanjan keskeinen ajatus toimeenpanijanaan Lever Faberg / Domestos.

Suomalaiset eivät ole WC:n siivoajina aivan aloittelijoita. Yli 95 prosentilla talouksista on WC-harja ja WC:n puhdistus on yli 80 prosentille suomalaisista osa viikkosiivousta. Kolmatta kertaa järjestettävällä valtakunnallisella vessanpesuviikolla Lever Faberg / Domestos haluaa kertoo oikeista puhdistustavoista sekä kiinnittää huomion vessanpesun yhteydessä usein unohtuviin näkymättömiin pisteisiin.

Lever Faberg n markkinointipäällikön Mikael Winqvistin mukaan selkeästi tärkein osa oikeaoppista vessanpesua on säännöllisyys. Kaikki lika ei ole näkyvää! Usein toistuva ylläpitosiivous pienentää myös suursiivouksen urakkaa.

- Mitä enemmän oikeista siivoustavoista tietää, sitä parempaa lopputulosta syntyy. Vesi ja juuriharja eivät ole aina välttämättä tehokkaimpia puhdistajia. Toisaalta kaikkeen siisvoukseen ei tarvita myöskään puhdistusaineita. Esimerkiksi WC:n ja saunan säännöllinen tuulettaminen auttaa pitämään kostean ja lämpöisen tilan raikkaana, Winqvist korostaa.

Selkeät vessanpesuohjeet ovat tarpeellisia, vaikka vessanpesu tuntuukin tutulta. Vessannupin puhdistus esimerkiksi unohtuu usein, vaikka juuri nuppiin tartutaan jokaisen WC-vierailun jälkeen. Myös käsien pesun tärkeyttä WC:ssä käymisen jälkeen ei koskaan voi korostaa liikaa, sillä bakteerit leviävät nopeiten juuri käsien välityksellä.

Vessanpesun työkalupakki

WC:n oikeaoppinen peseminen ei vaadi laajaa varustelua. Puhdistukseen tarvitaan desinfioivaa puhdistusainetta, WC-harja, siivousrätti tai kertakäyttöisiä puhdistusliinoja sekä talouspaperia. Hyvät puhdistusaineet irrottavat likaa ja poistavat kalkkisaostumia sekä bakteerien kasvualustoja. Pestyjen pintojen kuivaaminen puolestaan hidastaa ja estää kosteissa tiloissa viihtyvien bakteerien kasvua.

Pönttöön kiinnitettävä WC-raikastin ylläpitää puhtautta ja raikkautta WC:n pesujen välillä. Nopeaan pikasiivoukseen sopivat kertakäyttöiset puhdistusliinat, joilla on kätevää pyyhkäistä hygieenisen puhtaaksi myös se usein unohtuva ja siten WC:n likaisimmaksi kohdaksi jäävä vetonuppi.

Kuusi askelta puhtaaseen lopputulokseen osa 1

1. Pyyhkäise irtolika ja hiukset WC-altaan reunoilta altaaseen vessapaperinpalasella ja sulje kansi. Huuhtele WC-allas ja nosta kansi ylös.

2. Valuta desinfioivaa puhdistusainetta altaan sisäpinnoille ja reunojen alle. Geelimäinen puhdistusaine sopii tähän parhaiten, sillä se valuu reunoja pitkin hitaasti ja irrottaa samalla likaa. Anna aineen vaikuttaa noin puoli tuntia tai pahoin pinttyneessä altaassa yön yli.

3. Harjaa WC-allas ja sen sisäreunat. Huuhtele. Muista puhdistaa harja käytön jälkeen desinfioivalla puhdistusaineella.

4. Suihkuta WC-altaan ulkopinnoille ja kannelle puhdistusainetta. Pyyhi ja kuivaa pinnat. WC-pöntön puhdistus myös ulkoapäin on tärkeää, sillä WC:n huuhtelun yhteydessä saattavat bakteerit roiskua veden mukana myös pytyn ulkopinnoille.

5. Muista suihkuttaa puhdistusainetta myös vetonuppiin ja pyyhkäistä se sitten puhtaaksi!

6. Kiinnitä pönttöön halutessasi WC-raikastin. Raikastimet, joista jokaisella huuhtelulla valuu pönttöön geeliä, estävät saostumia sekä puhdistavat ja raikastavat.

Seuraavassa osassa perehdytään WC:n muiden kalusteiden puhdistamiseen.

(MTV3 Internet / Lever Faberg )

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja