Valtaisa autofuusio: Fiat Chrysler yhdistyy Opelin, Citroenin ja Peugeotin valmistajan kanssa todelliseksi jättiläiseksi – uusi mahtipontinen nimi

Mistä automerkki Fiatin nimi on peräisin? 0:30
Katso myös video: Mistä automerkki Fiatin nimi on peräisin?

Autovalmistajat Fiat Chrysler ja PSA ovat yhtiökokouksissaan hyväksyneet syksyllä ilmoitetun yhdistymisensä. Yhdistymisessä syntyy maailman neljänneksi suurin autovalmistaja, joka saa nimen Stellantis.

Ranskalainen PSA valmistaa esimerkiksi Peugeotin, Citroenin ja Opelin autoja, kun taas yhdysvaltalais-italialainen Fiat Chrysler valmistaa nimimerkkiensä ohella muun muassa myös Jeepejä, Alfa Romeoita ja Maserateja.

Fuusio on nähty tarpeelliseksi sähköautojen kehittämiskulujen vuoksi. Fuusion on arvioitu säästävän yhtiöiltä miljardeja euroja joka vuosi synergiaetujen ansiosta. Samalla PSA pääsee tekemään paluuta amerikkalaisille automarkkinoille ja Fiat Chrysler vahvistaa jalansijaansa Euroopassa.

Molempien konsernien yhtiökokoukset hyväksyivät yhdistymisen selvin luvuin. Hanke sai joulun alla hyväksynnän myös EU:n komissiolta.

Volkswagen, Renault-Nissan-Mitsubishi ja Toyota ovat tulevaa Stellantis-yhtiötä suurempia. Yhdistynyt yhtiö työllistää yli 400 000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat