Vältä yleisin virhe remontoinnissa

Jos unohdat ilmoittaa remontista taloyhtiölle, olet korvausvelvollinen vahingon sattuessa.

Yleisin virhe remontoinnissa on se, että siitä ei muista ilmoittaa taloyhtiölle. Jo asunto-osakeyhtiölaki edellyttää ilmoituksen tekemistä. Ilman ilmoitusta remontti ei ole virallinen, eikä sitä ole merkitty isännöintitodistukseen.

Taloyhtiön johto voi jopa vaatia purkamaan remontin.

– Taloyhtiö voi myös asukkaan kustannuksella korjauttaa aiemman remontin siihen kuntoon kuin se vaatii, isännöitsijä Eero Puranen Kruunuasunnot Oy:stä huomauttaa.

Ilmoitus tehdään yleensä käytännössä isännöintiyritykseen. Kohtuullinen käsittelyaika Isännöintiliiton mukaan on noin kuukausi.

Mitä merkitystä?

Asukkaan ilmoituksella taloyhtiö saa oikean tiedon asuntoon aiotuista remonteista. Näin taloyhtiö voi valvoa, että remontti tehdään hyvän rakennustavan mukaisesti.

Taloyhtiön tulee valvoa remonttia, silloin kun se voi aiheuttaa haittaa tai vahinkoa taloyhtiölle, sen omaisuudelle tai naapureille. Osakkaalla on vahingonkorvausvelvollisuus, jos remontti aiheuttaa vahinkoa taloyhtiölle tai muille asukkaille.

Älä myöskään aloita remontin tekemistä ennen kuin olet saanut siihen luvan taloyhtiöltä, eli käytännössä isännöitsijältä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat