Mainos

Valmisteliko nuori Kim Jong-un pakoa? Uusi paljastus Pohjois-Korean johtajasta: Käytti väärää passia väärällä nimellä

0:53

Pohjois-Korean johtajalla Kim Jong-unilla oli nuoruudessaan Brasilian passi nimellä Josef Pwag, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kimien dynastia on ilmeisesti varmistanut selustansa aiemmin tiedettyä monimutkaisemmin. Vuonna 1996 brasilialaisviranomaiset saivat kaksi 10 vuoden passin hakemusta henkilöille joiden väitettiin syntyneen Brasilian miljoonakaupunki Sao Paulossa.

Uutistoimiston haastattelemat viisi länsieurooppalaista tiedustelulähdettä vahvistavat, että sekä isä että poika Kim hankkivat brasilialaiset passit Brasilian Tsekin-lähetystöstä Prahasta.

Taustalla oli lähteiden mukaan aikomus hakea viisumeita länsimaihin ja varmistaa mahdollisesti tarvittava pakoreitti. Isän, Kim Jong-ilin passissa on nimi Ijong Tchoi.

Tiedustelulähteet sanovat, että ainakin kahta viisumia länsimaihin oli haettu, mutta eivät nimeä maita eivätkä osaa sanoa, oliko viisumeita myönnetty.

Hämärä Brasilia-yhteys

Kummankin Kimin passit oli myönnetty helmikuun 26. vuonna 1996, eli kaksi vuotta sen jälkeen kun Pohjois-Korean ensimmäinen johtaja Kim il-Sung oli kuollut ja Kim Jong-il oli perinyt maan johtajan tehtävät.

Nuoremman Kimin syntymäajaksi oli kirjattu 1. helmikuuta 1983, mikä paikkansapitäessään olisi uusi tieto, sillä Pohjois-Korea ei ole kertonut johtajansa tarkkaa syntymäaikaa.

Japanilainen Yomiuri Shimbun -lehti raportoi jo seitsemän vuotta sitten, että nuorempi Kim olisi vieraillut Tokiossa lapsena jo vuonna 1991 käyttäen brasilialaista passia. Tämä olisi tapahtunut ennen nyt päivänvaloon tulleiden passien myöntämistä.

Valokuvat passeissa on vahvistettu oikeiksi kuvantunnistusmenetelmillä.

Brasilialaislähde puolestaan sanoo, että passit ovat sinänsä aitoja, ja ne on aikanaan lähetetty täyttämättöminä passit myöntävään lähetystöön.

Pohjois-Korean lähetystö Brasiliassa ei kommentoinut tietoa ja Brasilian viranomaiset sanoivat vain tutkivansa asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.