Valmet Automotivelle jättisopimus: Tuhat uutta työpaikkaa Uuteenkaupunkiin

Valmet Automotivella tuhat uutta työpaikkaa 2:00

Valmet Automotive on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen Mercedes-Benzin kanssa uusien autojen valmistamisesta Uudessakaupungissa. Investointi on arvoltaan kymmeniä miljoonia euroja, työpaikkoja syntyy tuhat.

Automotive käynnistää uuden kompaktiautomallin valmistukseen tähtäävään projektin välittömästi.   

 Yhtiö ilmoitti rekrytoinnista jo aiemmin

– Valmet Automotive kertoi jo aiemmin palkkaavansa Uuteenkaupunkiin tänä vuonna yli tuhat uutta autonrakentajaa ja toimihenkilöä. Yhtiö sai valmistettavakseen Mercedes-Benzin GLC-katumaastureita aiempien A-sarjan mersujen lisäksi.

– Aiemmin yhtiö on valmistanut Uudenkaupungin tehtaallaan muun muassa Saabeja, Opeleita ja Porscheja.

– Suomen lisäksi Valmet Automotivella on tuotantolaitokset Saksassa ja Puolassa.

– Uudenkaupungin autotehdas perustettiin alun perin vuonna 1968 Saab-Valmet -nimisenä.  

Sopimuksen kuuluu uusi automalli ja tuhat uutta työntekijää Uuteenkaupunkiin. Valmet Automotive kertoi, että se aloittaa tänään rekrytointikampanjan, jolla haetaan tuhatta uutta autonrakentajaa.

Uudenkaupungin autotehdas aloittaa uuden Mercedes- mallin valmistuksen, A- ja C-sarjaa. Malli vielä salainen. 

Valmeti Automotiven mukaan tuotanto käynnistyy vuonna 2018. 

Kaupunginjohtaja Atso Vainio kertoi aiemmin STT:lle, että Valmet Automotiven menestys on alkanut näkyä monin tavoin Uudessakaupungissa. Hänen mukaansa autotehtaan rekrytoinnit ovat saaneet rakennusalan yritykset kiinnostumaan kaupungista. Vireillä on toistakymmentä markkinaehtoista kerrostalohanketta, ja taloista lähes puolet aiotaan tehdä vuokra-asunnoiksi.

Lisäksi juhannukseen mennessä on valmistumassa satoja moduuleja eli väliaikaisasuntoja, joissa uudet työntekijät voivat asua. Uuteenkaupunkiin myös rakennetaan uusi päiväkoti.

– Meidän väestöpohjaan nähden, kun meitä on täällä 15 ja puoli tuhatta, tämä rakennuspuolen aktiivisuus on aikamoista, Vainio sanoo. 

Otsikosta korjattu kello 18.39 yhtiön nimi, joka on Valmet Automotive eikä Valmet.

Lue myös:

    Uusimmat