Valmentaja paljastaa Yegon yllättävän penkkituloksen

Miesten keihään maailmanmestaruuden Pekingissä keskiviikkona voittanut kenialainen Julius Yego on poikkeuksellinen lahjakkuus, toteaa Yegon suomalaisvalmentaja Petteri Piironen.

Keihäsfinaalissa huikean 92,72-metrisen voittokaaren viskannut Yego ei ole punttisalihirmu. Piirosen mukaan Yegon punttisalin tulokset jäävät muille keihässankareille. Kun Tero Pitkämäki nostaa penkistä parhaimmillaan 170 kiloa, nostaa Yego "vain" 95 kiloa.

- Kun tapaamme leireillä, aika menee teknisiin juttuihin, Piironen totesi MTV Sportille keskiviikkona.

Kyykystä Yego nostaa noin 150 kiloa ja rinnallevedossa sadan kilon luokkaa. Keihäslegenda Seppo Räty kutsuukin Yegon energiaa "jyrävoimaksi".

- Se voima ei ole punttisalilla tehtyä, mutta kropassa on luonnollista voimaa, sellaista jyrävoimaa. Hän tulee vaikka seinästä läpi, jos haluaa, Räty totesi.

"Heitto lähtee jaloista"

Mikä sitten tekee Yegosta niin lahjakkaan keihäänheittäjän? Piirosen mukaan kenialaisen ylävartalon liikkuvuus poikkeuksellinen. 

- Juliuksen ylävartalon elastisuus on huikea. Se on poikkeuksellinen ominaisuus ja erottaa hänet muista, Piiroinen toteaa MTV Sportille.

Piironen korostaa, että hyvä heitto lähtee jaloista. Yegolla on siinä aivan erityinen vahvuus.

- Ristiaskelhyppy ja hyökkäys siitä vetovaiheeseen. Se on hänen vahvuutensa. Kuten myös lajitaidon kehittäminen, liikkuminen ja jalkojen käyttö, Piironen listasi Yegon muita vahvuuksia.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja