Valkovenäläisurheilija yritettiin viedä väkisin Japanista – pyytää nyt apua

5:01
Katso videolta Tulosruudun katsaus Tokion olympialaisten sunnuntain kisapäivään.

Valko-Venäjää edustava juoksija Krystsina Tsimanouskaja kertoo, että hänet pakotettiin sunnuntaina Tokion lentokentälle kotiinpaluuta varten. Urheilija oli aiemmin kritisoinut maajoukkuevalmennusta. Tapauksessa pelätään olevan kyse kidnappauksen yrityksestä.

Tsimanouskajan oli tarkoitus kilpailla maanantaina naisten 200 metrin kilpailussa ja torstaina 4x400 metrin viestissä. Valkovenäläinen on hakenut Tokion Hanedan lentokentällä Japanin poliisin suojelusta, jotta hänen ei tarvitsisi astua koneeseen.

– En aio palata Valko-Venäjälle. Uskon, että olen turvassa. Olen poliisin kanssa, Tsimanouskaja kertoi Reutersille.

24-vuotias urheilija kertoi, että valmennusryhmä oli tullut hänen huoneeseensa sunnuntaina ja käskenyt häntä pakkaamaan. Hänet tämän jälkeen vietiin lentokentälle. Tsimanouskaja sanoi aiemmin, että hänet asetettiin viestikisaan lyhyellä varoitusajalla, kun osalla joukkuetovereista ei ollut mahdollisuutta kilpailla.

– Valmentaja lisäsi minut mukaan kisaan ilman, että minulle kerrottiin asiasta. Puhuin tästä julkisesti. Päävalmentaja tuli luokseni, että yläpuolelta oli tullut päätös siirtää minut pois, Tsimanouskaja sanoi.

Tsimanouskaja oli kuvannut Telegramiin videon, jolla pyysi apua Kansainväliseltä olympiakomitealta.

Valko-Venäjän olympiakomitea kertoi tiedotteessa, että valmentajat päättivät lähettää urheilijan kotiin lääkäreiden antamien neuvojen vuoksi liittyen juoksijan psykologiseen tilaan. Tsimanouskaja on nyt lentokentällä Japanin poliisin seurassa. Valkovenäläisen toimittajan Tadeusz Giczanin mukaan juoksija haluaa hakea turvapaikkaa Itävallasta. 

Toisinajattelevat toimittajat kertoivat, että Valko-Venäjän valtion media aloitti kampanjan juoksijaa vastaan hänen antaman kritiikin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja