Valkeakosken Sanomat: Lähes sata wuhanilaista koululaista vieraili vielä tammikuussa Pirkanmaalla

Koronavirusta on 10 000 kertaa vähemmän kuin tavallista influenssaa – näin maailmaa kuohuttava tauti tarttuu 5:19
Katso videolta tietopaketti koronaviruksesta. Tämä kaikki taudista tiedetään nyt.

Ryhmä koululaisia Kiinan Wuhanista tutustui suomalaiseen koulujärjestelmään tammikuun puolessa välissä, kertoo Valkeakosken Sanomat.

Lehden mukaan yhteensä 97 oppilasta vieraili sekä Valkeakoskella että Akaassa.

11–12-vuotiaat oppilaat olivat Foreign Language Schoolin oppilaita ja he vierailivat kouluissa koulupäivien aikana tutustuen paikalliseen koulujärjestelmään. Mukana oli lisäksi kymmenen opettajaa.

Lehden mukaan ryhmän jäseniä vieraili Leppälän, Sorrilan, Tietolan, Tarttilan, Kärjenniemen, Roukon, Tyryn ja Rauhalan kouluilla sekä lukiolla ja HAMK:issa. Lisäksi kouluvierailuja tehtiin kahteen kouluun Akaassa.

Koronaviruksesta ei tiedetty vierailun aikana

Kiinalaisten vierailun aikaan koronaviruksesta ei vielä tiedetty, vaan asiasta alettiin uutisoida vasta muutama päivä vierailun jälkeen.

– Olin heti yhteydessä matkan järjestäjiin selvittääkseni, ettei kenelläkään ole koronaviruksen oireita, matkan järjestelyissä mukana ollut yrittäjä Antti Isoviita kertoo Valkeakosken Sanomille.

Valkeakosken Sanomien mukaan kaikki Suomessa vierailleet kiinalaislapset ja -opettajat on tavoitettu, eikä heillä kenelläkään ole koronavirukseen viittaavia oireita.

Valkeakosken koulujen terveydenhuolto suhtautui ryhmän vierailuun vakavasti. Kouluterveydenhuollon osastohoitaja Niina Pirinen on tehnyt vanhemmille lähetetyn tiedotteen yhdessä infektiolääkärin kanssa.

– Ei ole riskiä, että Valkeakoskella olisi kiinalaisten vierailun myötä Korona-virusta, Pirinen kertoo lehdelle.

Suomessa todettiin eilen illalla ensimmäinen koronavirustarunta. Sairastuneita on yksi ja altistuneita ainakin 24. Kaikkia altistuneita ei ole onnistuttu tavoittamaan, sillä ainakin osa heistä on matkailijoita.

Tartunta oli Kiinan Wuhanista kotoisin olevalla turistilla.

Kaiken kaikkiaan koronavirukseen on kuollut tämän hetkisen tiedon mukaan 170 ihmistiä, ja tartuntoja on todetty lähes 7800 ihmisellä.

Lue myös:

    Uusimmat