Valkea joulu saatiin koko Suomeen! Hanki vaihtelee senttisestä yli puoleen metriin – katso kartta

Tänä vuonna vietetään valkoista joulua ympäri Suomen.

Lunta on kaikilla lumenmittauspisteillä, lumen syvyyden vaihdellessa yhdestä sentistä aina yli puoleen metriin.

Forecalta kerrotaan, että valkoisen joulun viimeisteli viime yönä Suomen yli kulkenut lumisadealue. Yhtenäinen lumisadealue varmisti lumipeitteen eteläiseen ja lounaiseen Suomeen.

Vaikka jouluaatto on valkoinen, ei lunta ole kaikkialla määrättömästi. Vaikka esimerkiksi Inarissa lunta on reippaasti yli puoli metriä, on esimerkiksi Utön saarella lunta vain sentin verran. Utö on Suomen eteläisin ympäri vuoden asuttu paikkakunta.

Runsaasti lunta saaneisiin paikkakuntiin lukeutuu Vaasa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

– Lunta on satanut jopa 30 senttiä. Saattaa olla osittain kinostumista, mutta ajokeli on joka tapauksessa tosi huono, Manninen sanoo.

Forecan ennusteiden mukaan lumisateet ovat lähipäivinä vähäisiä ja paikallisia. Lumisateiden mahdollisuus on suurin joulupäivänä.

– Talvinen ja kylmä pakkassää jatkuu läpi viikonlopun. Joulupäivänä hajanaisia lumisateita alkaa liikkua maan keskivaiheilla, Manninen kertoo.

– Runsaimmat lumisateet syntyvät sulan meren päällä eli Perämerellä. Sateet ajautuvat varmasti vähän Vaasan pohjoispuolelle, Manninen jatkaa.

Viimeksi jouluaattona oli valkoinen joulu koko maassa vuonna 2018, kertoo Ilmatieteenlaitoksen tutkija Mika Rantanen tviitissään. Hän jakoi myös kartan, jossa lumen syvyydet on merkitty paikkakohtaisesti:

Katso tästä 5 vuorokauden sääennuste 102 paikkakunnalle:

Lue myös:

    Uusimmat